Overzicht

Afscheidsinterview Jan Willem van Zuthem

2 december 2019

Donderdag 28 november heeft Kwintes bestuurder Jan Willem van Zuthem afscheid genomen. Lees hieronder het interview met hem.

 

‘Ruim vijftien jaar werkte ik bij Kwintes en haar rechtsvoorgangers, waarvan veertien jaar als voorzitter van de raad van bestuur. Kwintes is in 2006 ontstaan uit een fusie en sindsdien is er veel gebeurd en verbeterd. Denk aan een verdere differentiatie, verbreding en uitbreiding van de dienstverlening. Ik ben dan ook trots op de veelzijdigheid die Kwintes nu biedt, met de diverse vormen van begeleiding, activering en opvang. Maar ook op de betrokken, bevlogen en positief ingestelde medewerkers die dit mede mogelijk maken. Dankzij hun creativiteit en initiatieven hebben we de zorgverlening verder kunnen ontwikkelen. De tevredenheid van cliënten over de dienstverlening van Kwintes is hoog. Er is voor hen in de afgelopen jaren veel veranderd en verbeterd. Al moet ik helaas constateren dat veel cliënten anno 2019 nog steeds arm, eenzaam en werkloos zijn. Er valt dus de komende tijd nog veel te verbeteren.

Ik ben blij met de recente fusie tussen de Federatie Opvang en RIBW Alliantie tot Valente – één krachtige brancheorganisatie en belangenbehartiger voor participatie, begeleiding en veilige opvang. Als bestuurslid van de Federatie Opvang heb ik mijzelf de afgelopen jaren sterk gemaakt voor deze krachtenbundeling, die uiteindelijk de cliënten ten goede zal komen.

Nu is het een goed moment om Kwintes te verlaten. De organisatie staat er goed voor. Kwintes is financieel gezond, gecertificeerd en stevig georganiseerd met Ineke van Hooff als mijn opvolger en een ingewerkt directieteam. Zij staan met Kwintes op de drempel van een nieuw tijdperk, met meer verzakelijking, de komst van de Wet langdurige zorg en een verdere decentralisatie naar 355 gemeentes. Maar ook met veelbelovende ontwikkelingen waarmee Kwintes cliënten steeds beter kan ondersteunen in hun herstel. Ik wens iedereen hierbij heel veel succes.’