Overzicht

Appeltje van Oranje voor Bruisnest?

7 januari 2019

Het Bruisnest
In Het Bruisnest komen elke dag mensen die willen ontdekken en leren wat zij nodig hebben op hun weg naar (betaald) werk. Sinds de oprichting in 2014 is dit de plek waar mensen hun kwaliteiten leren ontdekken met als doel meedoen en meetellen in de samenleving. Geheel op eigen kracht hebben cliënten met een achtergrond in de geestelijke gezondheidzorg een ontmoetingsplek geopend, waar zij geen cliënt zijn, maar bezoeker of vrijwilliger.

©Het Bruisnest

De impact die wij hebben op de vrijwilligers is, dat mensen meer verantwoordlijkheden krijgen en worden uitgedaagd om hun ervaring, kennis en kracht te gebruiken. Belangrijk is dat de vrijwilliger werkt in een werkgebied waar zij goed in zijn, waar zij verder in willen ontwikkelen. Doordat Het Bruisnest talloze werkgebieden heeft, is er altijd wel een plekje waarin iemand zich in kan ontwikkelen. Door ons te focussen op de talenten en kwaliteiten en niet op de kwetsbaarheid krijgen de vrijwilligers weer de eigen regie in handen en zien zij veel meer toekomstperspectief.

Het Bruisnest biedt allerlei diensten aan voor de burgers van Gouda en Waddinxveen. Zo repareren zij o.a. computers, verzorgen catering en hebben een klussendienst.

“Het gaat om erkenning vaneen zinvol project met toegevoegde waarde” Daarom willen wij iedereen vragen om op ons project te stemmen via stem.oranjefonds.nl/Kwintes

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar

Bron: Weekblad deGouda digitaal, 04-01-2019