Overzicht

Begeleid reizen, voor en door de cliënt

17 mei 2016
Killough 2016 Begeleid Reizen Kwintes 1

Al meer dan tien jaar biedt Kwintes begeleid reizen aan. Een initiatief dat is opgezet door cliënten die betaalbare vakanties organiseren voor een kwetsbare doelgroep. De reizen variëren van wandelen in de bergen in Frankrijk tot de zon opzoeken in Griekenland. Maar ook vakanties of uitstapjes in eigen land of een reis naar Ierland zijn mogelijk.

Killough 2016 Begeleid Reizen Kwintes 1

Voor de reis naar Ierland kunnen we Willeke wel bestempelen als ‘ervaringsdeskundige’. Ze helpt mee bij het organiseren van deze reis en doet al zeven jaar mee. Begeleid reizen is voor haar enorm waardevol. “Dit komt door de mensen die meegaan en door de rust. Er wordt rekening met elkaar gehouden en ik heb het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Als ik mij even wil terugtrekken, dan kan dat gewoon. Ook is het prettig dat de begeleiding een moment voor je neemt om te vragen hoe het met je gaat.”

Ilse werkt als coördinator bij begeleid reizen. “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om op vakantie te gaan. Los van het budget, is het bijvoorbeeld ook spannend om naar een onbekende plek te gaan met onbekende mensen. Het is fijn dat begeleid reizen veiligheid biedt en het daardoor voor iedereen mogelijk is om even weg van huis te zijn.”

Killough 2016 Begeleid Reizen Kwintes 2

Alle reizen worden georganiseerd vanuit en met de doelgroep. Deelnemers van elke GGZ organisatie zijn welkom. Met elke reis gaan twee begeleiders mee en vanaf dit jaar ook vrijwilligers. “We kijken altijd gezamenlijk met de doelgroep wie wat doet. We bekijken waar de reis naar toegaat, welke landen in trek zijn, wie helpt bij het maken van de website, wie dagjes uit helpt organiseren, noem maar op. Iedereen draagt zijn steentje bij.”

Willeke wil meegeven dat jezelf moet ervaren hoe leuk zo’n reis is: Het is het zeker waard. Voor wie nieuwsgierig is, is het mogelijk om contact op te nemen met Ilse voor vragen of om meer te weten wat begeleid reizen inhoudt. Ze is te bereiken op 030-6956173 of via begeleidreizen@kwintes.nl. Of bekijk de website van begeleid reizen.

Killough 2016 Begeleid Reizen Kwintes 3