Overzicht

‘Door Het Bruisnest heb ik weer een plek in de maatschappij’

12 januari 2018

Meedoen en meetellen in de samenleving. Positieve sociale ervaringen opdoen en je eigen kwaliteiten en talenten inzetten. Dat is in een notendop Het Bruisnest in Gouda, een van de genomineerden voor de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Dat is niet alleen wat oprichtster Yvonne Visser voor ogen had, maar ook wat zij zelf dagelijks ervaart. ‘Dankzij Het Bruisnest heb ik na 22 jaar weer een vaste baan!’

Persoonlijk ontwikkelplan

Het Bruisnest werkt met vrijwilligers die zelf ook weer nieuwe diensten en ideeën binnen brengen. Visser: ‘Dat is ook de kracht van Het Bruisnest. We leren van elkaar en kunnen zo onszelf ook verder ontwikkelen. De doelgroep omvat vooral mensen met psychische kwetsbaarheid. Er zijn mensen bij met een verstandelijke beperking, mensen die vanuit een werkloosheidsuitkering bij ons komen of zichzelf willen ontwikkelen. De jongste is achttien, de oudste 65 jaar. Iedere vrijwilliger werkt met een ander doel. Voor een aantal is hun doel nog niet duidelijk maar die gaan zij vanzelf wel vinden wanneer zij langer bij Het Bruisnest werken.

Sommigen komen via UWV bij ons, anderen via een persoonlijke begeleider of vanuit de gemeente. Ze krijgen een intake waarin we kijken wat ze willen leren. Willen ze terug naar een betaalde baan? Zijn ze op zoek naar passend vrijwilligerswerk? Of zoeken ze persoonlijk herstel? We stellen een leerontwikkelingsplan op, met ruimte voor een weerbaarheidstraining, sollicitatietraining, persoonlijk leefplan, leer- en werkplek buiten Het Bruisnest of uitzicht op een betaalde baan.

Meer weten?
Kijk op de website van Het Bruisnest

Het Bruisnest is een van de initiatieven die meedingen naar de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Hiermee worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Jij kunt mede bepalen wie in de prijzen gaat vallen. Je kunt tot en met 30 januari 2018 je stem uitbrengen via de website Vrijwilligersprijzen.

Het hele artikel lezen? Klik hier.

Bron: De nieuwe praktijk, Ministerie VWS, 09-01-2018