Overzicht

Didactiekboek over ervaringsdeskundigheid

10 oktober 2018

Nieuw didactiekboek van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid
Marjo Boer, Simona Karbouniaris & Marina de Wit (auteurs en redactie)

Woensdagmiddag is in het Hofpleintheater in Rotterdam het boek ‘Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid’ gepresenteerd. Ruim 350 gasten waren aanwezig bij de feestelijke uitreiking van het boek aan de voorzitter van de Vakvereniging voor Ervaringsdeskundigheid.

De boekpresentatie vond plaats tijdens een mini-symposium met experts uit het vakgebied, waaronder Irene van de Giessen en Jacqueline Kool. Ingeleid door Zadkine Startcollege-directeur Jethro Bos pleitten deskundigen voor de noodzaak ervaringsdeskundigheid te integreren in de zorg, het sociaal domein en de opleidingen.

Met meer dan vijftig auteurs uit het vakgebied ervaringsdeskundigheid is dit didactiekboek geschreven, een nieuw baken op de route van het vak. In het boek wordt de breedte en diversiteit van ervaringsdeskundigheid vanuit een meer perspectivische blik belicht. Er is moed, engagement en inspiratie voor nodig om eigen ingrijpende levenservaringen te ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid. De afgelopen decennia is een professionaliseringsslag gaande en heeft ervaringsdeskundigheid haar intrede gedaan in de zorg, het sociaal domein en het onderwijs. Deze ontwikkeling brengt allerlei leertrajecten op gang, van autodidactische tot cursorische en post-hogere beroepsopleidingen.