Overzicht

Huiselijk geweld: het houdt niet op, totdat je iets doet

11 februari 2019

Nieuwe campagne: kom in actie bij vermoedens van huiselijk geweld

De nieuwe landelijke campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ is van start gegaan. De campagne roept mensen op in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.  Bewustwording en in actie komen is belangrijk. Uit recent onderzoek blijkt dat huiselijk geweld en kindermishandeling nog steeds op grote schaal voor komt.

Huiselijk geweld en kindermishandeling is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. De gevolgen zijn groot en vaak levenslang merkbaar. Mensen uit de directe omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld vermoeden vaak dat er iets mis is. Het blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

De nieuwe campagne wil mensen daarom aansporen om een eerste stap te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne focust zich de komende maanden op kindermishandeling. Later dit jaar komen ook ouderenmishandeling en partnergeweld aan bod. De website www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl helpt mensen met advies hoe ze in actie kunnen komen.