Overzicht

Inloop Driebergen brengt ontmoeting en activiteiten

27 augustus 2018

 

De Inloop bestaat in Driebergen sinds 2015 en is opgezet door Janneke Stoevelaar van Kwintes.

Janneke: “Er was op de Utrechtse Heuvelrug geen laagdrempelige ontmoetingsplek die voor iedereen toegankelijk is. Tegelijk bestond daar wel een duidelijke behoefte aan. Het project dat we opgezet hebben blijkt een schot in de roos. De Inloop is bedoeld voor kwetsbare mensen maar ook voor ieder ander die graag iemand wil ontmoeten en een activiteit wil ondernemen. Iedereen treft elkaar hier, hoog en laag opgeleid, jong en oud”.

Samen

Janneke vervolgt: “We zijn in Driebergen drie dagen per week open, namelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag. De openingstijden zijn van 12.00 tot 16.00 uur. Op dinsdagavond zijn we ook open, want dan hebben we Samen koken, Samen eten. Zo’n 15 a 20 mensen komen samen en bereiden de maaltijd. We doen dan ook zelf de boodschappen en ruimen alles weer op. De kosten voor het eten zijn gering: 3,50 euro voor een driegangen maaltijd.”

Er zijn nog veel meer activiteiten in De Inloop gedurende de hele week. Zo is er taalcoaching, naai-atelier, schilderen en handwerken. Janneke: “En tussendoor zijn we er altijd als inloop. Iedereen kan binnenlopen met een vraag, om te computeren of om een praatje te maken met een kop koffie. Onze activiteiten gaan goed samen met de rest van de initiatieven in de Delerij. En zo willen we het ook. We willen veel wisselwerking en je ziet bijvoorbeeld dat nieuwkomers die de Delerij bezoeken voor Stichting Vluchtelingenkinderen, Taalcoaching, PrimaPerspectief of Eurowinkel, bij De Inloop ook mensen uit het dorp kunnen ontmoeten”.

Extra dag

Janneke zegt tot besluit: “We kunnen nog altijd vrijwilligers gebruiken, vooral ook omdat we een extra dag open willen gaan. Dat moet woensdag worden. We willen dan ook een lunch verzorgen. We zoeken nog naar gastvrouwen en gastheren om ons daarin te begeleiden. We doen hier in De Inloop trouwens alles zelf, tot en met de schoonmaak aan toe. En als we een keer per maand Repair Cafe hebben, kunnen bezoekers zelf hun spullen leren repareren. Ze worden dan geholpen door zes Repair Café-vrijwilligers”.

Bron: De Nieuwsbode Heuvelrug, Maarten Bos, 16-08-2018