Overzicht

Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

28 november 2019

Op 25 november werden diverse gebouwen in Nederland oranje uitgelicht om de actie ‘Orange the World’ te ondersteunen. Een wereldwijde actie van de VN om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Zo ook in Gouda, waar Kwintes een vrouwenopvang biedt. De vrouwenopvang biedt veiligheid, opvang en (ambulante) begeleiding aan vrouwen bij het voorkomen en/of stoppen van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

(Vrouwen)opvang

Voor sommige vrouwen is de thuissituatie zo onveilig dat zij in een crisissituatie terecht komen. Soms is er direct behoefte aan een schuiladres. Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen terecht bij de vrouwenopvang in Gouda of Amersfoort. Ondersteuning van de vrouwenopvang helpt de slachtoffer, de partner of het gezin per direct het geweld te stoppen. Kwintes biedt ook opvang voor jonge moeders.

Begeleiding bij huiselijk geweld

Is het in een gezin niet veilig voor een of meerdere gezinsleden? Is er sprake van mishandeling (fysiek en/of geestelijk) of geweld? Bel naar Kwintes. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden voor een veilige opvangplek of andere ondersteuning die in de situatie past. In sommige gevallen kan begeleiding in de thuissituatie helpen. Bel ons gratis via 0800 594 68 37