Overzicht

Koning bezoekt Almere

19 juli 2019

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdag 16 juli samen met minister Dekker voor Rechtsbescherming een bezoek gebracht aan de Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum in Almere. Hierbij waren ook de Kwintes zorgmanager van Almere en iemand van Groen en Meer aanwezig.

 In de Oostvaarderskliniek spraken de Koning en minister met onder meer medewerkers en vertegenwoordigers van de omwonendencommissie over de actuele ontwikkelingen rondom verlof van tbs’ers en het contact met gemeente en omwonenden. Tijdens de rondleiding in de kliniek werd bij de werkplaats en winkel met medewerkers, begeleiders en patiënten gesproken over de opleidingsmogelijkheden binnen de kliniek en de begeleiding naar werk buiten de kliniek. Kwintes vertelde aan de Koning en de minister wat de rol van ons en in dit geval Groen en Meer is bij het begeleiden naar werk. De Koning toonde oprechte interesse en de aanwezigheid van Kwintes werd enorm gewaardeerd.

 Het bezoek met minister Dekker is het tiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.