Overzicht

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Stotijn

26 april 2017

Veenendaler Geert Stotijn heeft uit handen van burgemeester Kolff een koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen tijdens de lintjesregen in Theater De Lampegiet op 26 april. Stotijn kreeg zijn onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Engelenburgh en voor zijn inzet als voorzitter van de Regioraad Zuid Oost Utrecht en als lid van de lokale cliëntenraad van Kwintes. Ook heeft hij deelgenomen aan de klankbordgroep die input gaf aan het WMO forum van de gemeente Veenendaal. “Dat doe je toch voor je medemens”, zei een ontroerde Stotijn.

Koninklijke onderscheiding cliënt Kwintes

“Al meer dan 20 jaar doet Geert Stotijn zes dagen per week allerlei hand- en spandiensten voor anderen”, zegt Ada Drost, woonbegeleider bij Kwintes en aanvraagster van de onderscheiding. “Van boodschappen bezorgen, werken in het winkeltje en bibliotheek, tot het rondbrengen van kranten. Ik heb veel respect voor de manier waarop Stotijn zijn vrijwilligerswerk doet. Iedereen kan iets betekenen voor een ander, ook als je in een beschermende woonvorm woont. Stotijn is een voorbeeld voor anderen. Hij levert een grote bijdrage aan Veenendaal. Daarom verdient hij deze waardering. We gaan het groots vieren met medebewoners, collega’s, vrijwilligers en buren”.
 
Lintjesregen
De dag voorafgaand aan Koningsdag, vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Op deze dag ontvangen meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de maatschappij.