Overzicht

Kwintes genomineerd voor Health Valley bridge prijs 2021

12 februari 2021

We zijn vereerd dat we met onze innovatie ‘tinybot Tessa’ genomineerd zijn voor de Health Valley bridge prijs 2021.

Health Valley nodigde dit jaar zorgaanbieders, om projecten in te dienen waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht met als doel om langer zelfstandig te blijven functioneren. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is. De uitreiking vindt plaats op 10/11 maart 2021 tijdens het virtuele Health Valley Event.  Kwintes diende haar innovatie tinybot Tessa in. Met succes. Volg hier de bekendmaking van de winnaar en prijsuitreiking op het Health Valley Event.

‘Tinybot Tessa neemt een stukje zorg weg’

Tinybot Tessa zorgt door uitgesproken teksten voor ondersteuning in de dagstructuur van cliënten,  maakt hen zelfredzamer én actiever. Zo neemt de tinybot Tessa een stukje zorg weg bij de medewerker. We hebben gezien dat cliënten door tinybot Tessa eerder een praatje maken of naar buiten gaan, terwijl dat voorheen lastig was. Ook kan tinybot Tessa door het geven van tips de stemming van cliënten positief beïnvloeden.

Na de eerste innovatieronde wordt deze innovatie op dit moment opnieuw getest bij andere  doelgroepen. Deze pilot is bijna afgerond. We blijven verrast door de enthousiaste reacties van cliënten en medewerkers. Bekijk het filmpje dat we eerder maakten over tinybot Tessa.

Innovatielab

Tinybot Tessa is onderdeel van het innovatieprogramma van Kwintes: het Innovatielab. Hierin onderzoekt Kwintes hoe digitale begeleiding er in de toekomst uitziet. In dit digitale laboratorium onderzochten we het afgelopen jaar al diverse innovaties. Bijvoorbeeld een medicatiedispenser en beeldbellen. Maar ook in 2021 innoveren we verder. Innovaties zoals smart rapporteren en een virtualrealitybril.

Ook medewerkers en cliënten innoveren

Medewerkers én cliënten leveren de ideeën en innoveren mee. Zij weten immers als geen ander waar behoefte aan is. Zo hopen we nóg beter aan te sluiten bij de groep waar we het allemaal voor doen: onze cliënten. Meer weten? Lees hier meer of bekijk het filmpje hoe we het in 2020 aanpakten.

 

 

.