Overzicht

Kwintesmagazine #8

12 juni 2017

Wat betekent de transformatie van beschermd wonen naar beschermende woonvormen voor de betrokkenen die met zorg te maken hebben?

Vanuit verschillende perspectieven belicht dit Kwintesmagazine de effecten van beschermd wonen naar een beschermd thuis uit het rapport Dannenberg. Zo komen cliënten, begeleiders en adviseurs aan het woord. Lees in dit magazine het verhaal van een voormalig bewoner van een beschermende Kwinteswoonlocatie over de impact van het verhuizen naar een eigen woning. Er komt veel op je af als je zelfstandig gaat wonen. Wij delen tips & tricks van een cliënt die de stap maakte. Ook de rol van de adviseurs zorg komt aan bod. Vanuit hun expertise voor beschermd wonen zijn zij betrokken bij het vinden van de best passende zorg. Daarnaast leest u welke initiatieven worden ontwikkeld om de cliënt zo goed mogelijk vanuit de thuissituatie te begeleiden.

De ontwikkelingen om ons heen maken verdere innovatie en nieuwe vormen van samenwerking in zorg en begeleiding mogelijk. Veel leesplezier!