Overzicht

Opening van Wijkservicepunt Vollenhove

9 maart 2018

In aanwezigheid van ruim honderd buurtbewoners en belangstellenden is op 6 maart het vernieuwde wijkservicepunt Vollenhove in Zeist feestelijk geopend. Tientallen buurtkinderen lieten samen ballonnen opstijgen om het te vieren.

Onderin de Torenflat is al wat langer een ontmoetingsruimte gevestigd. Daarnaast zijn er voortaan ook inloopspreekuren voor alle inwoners met een vraag over wijkzaken, maar ook over zorg, ondersteuning en inkomen. Verder zijn er activiteiten, zoals huiswerkbegeleiding. “ We wilden dichterbij de mensen zijn”, zei gebiedsmanager Gerard van den Bremer van de gemeente Zeist. “Daarom zijn we een jaar geleden met Kwintes gaan praten over dit pand.” Het resultaat is een samenwerking tussen zes verschillende organisaties, waaronder Kwintes.

Wethouder Fluitman opende het servicepunt officieel en prees ook de dertig vrijwilligers die de opening mogelijk hebben gemaakt. “Voor daadkracht heb je veel mensen nodig die samen voor elkaar willen werken. Om elkaar te ontmoeten, helpen en te steunen en van elkaar te leren. Het ontmoetingscentrum is er voor iedereen.”

Vrijwilliger Loes heeft heel wat uurtjes gemaakt voor de opening, maar vond dat geen seconde vervelend: “Het is hartstikke leuk om te doen! Zoiets organiseren verbindt enorm: wij vrijwilligers waren heel enthousiast om extra te helpen. En de gezelligheid hier trekt allerlei mensen uit de wijk.”

Wijkservicepunt Vollenhove zit aan de Laan van Vollenhove 12b/16 in de Torenflat. Op dinsdag en woensdag is er spreekuur van 13.00-15.00 uur en op donderdag van 13.00-16.30 uur.