Overzicht

Saphira bij NOS journaal over financiële coaching

16 april 2019

Maandag 15 april was Saphira te zien bij de NOS in een item over schulden problematiek. Saphira krijgt financiële coaching en budgetbeheer van Kwintes. Dit houdt in dat het inkomen van de cliënt gestort wordt op een beheerrekening van Kwintes. De vaste lasten betaalt de budgetcoach samen met de cliënt kort nadat het inkomen binnen komt. De cliënt krijgt op zijn eigen rekening leefgeld gestort. In overleg met de cliënt kan dat per maand, week of zelf dag worden gestort.

Het doel van de financiële coaching met budgetbeheer is drieledig:

  1. Financiële stabiliteit.
  2. Het zoeken van een oplossing voor het schuldenprobleem door middel van een aflossingsregeling of een saneringstraject bij de gemeentelijke schuldhulpverlening.
  3. Financiële zelfstandigheid.

Er zijn diverse ontwikkelingen gaande als het gaat om zelfstandig financieel beheer. Als een cliënt eenmaal zelfstandig zijn budget kan beheren, kunnen initiatieven als het Vaste Lasten Pakket zeker een tool zijn om te gebruiken. Tevens kunnen dit soort initiatieven belangrijk zijn aan de voorkant; zodat mensen niet in een zwaarder traject binnen de hulpverlening hoeven te komen. Kwintes is zich aan het oriënteren welke initiatieven wij kunnen gebruiken om onze financiële dienstverlening aan cliënten nog verder te verbeteren.

Meer lezen over deze nieuwe aanpak? Klik hier

 

(Saphira heeft toestemming gegeven voor onze reactie.)