Overzicht

Sport verbindt

7 december 2017

Dat sport verbindt blijkt maar weer eens uit het eerste CJVV LifeGoals Amersfoort voetbaltoernooi. Een mooi voorbeeld van een laagdrempelig sportevenement.

Dinsdag 26 september vond het eerste CJVV LifeGoals Amersfoort voetbaltoernooi plaats. Meer dan 65 mensen kwamen op dit evenement af. Men kon deelnemen aan het voetbaltoernooi en tevens kennismaken met de andere laagdrempelige beweegactiviteiten die sinds mei van dit jaar wekelijks vanuit CJVV plaatsvinden. O.a. kickboksen, wandelen, tafeltennis, jeu de boules en fitness.

Voetbalvereniging CJVV heeft samen met zorginstellingen Kwintes, Leger des Heils en GGZCentraal laagdrempelig aanbod ingericht voor mensen waarvoor de stap om lid te worden van een vereniging te groot is. Dit doen zij samen met sportaanbieders Xportliever en de buurtsportcoach.

Wekelijks kunnen mensen deelnemen aan verschillende sporten, o.a. voetbal, tafeltennis, kickboksen en wandelen. Het aanbod is aangepast aan de doelgroep en juist gericht op het benutten van (verborgen) talent van mensen. De activiteiten worden begeleid door een combinatie van professionals in zorg en sport.

Bron: De Stad Amersfoort.nl, 27-09-2017