Overzicht

Staatssecretaris enthousiast over ‘Gewoon Thuis’

2 juli 2018

Donderdag 28 juni kwam staatssecretaris Blokhuis van VWS op bezoek bij Agnes. Zij doet mee aan het project Gewoon Thuis. De staatssecretaris van VWS was daar samen met de wethouders van Gouda en de Krimpenerwaard. Agnes woont sinds een aantal maanden op zichzelf en krijgt begeleiding thuis. Ook Freek was uitgenodigd. Hij woont 1,5 jaar zelfstandig. Beide doen mee aan het project Gewoon Thuis.
Zij hebben hun persoonlijk verhaal verteld en wat Gewoon Thuis voor hen betekent. Blokhuis gaf aan dat dit een inspirerend voorbeeld is voor Nederland. Beide wethouders benadrukten dat het van belang is om Gewoon Thuis in gezamenlijkheid vorm te geven, met de regio en gewoon te beginnen!

In Gouda en Krimpenerwaard is gestart met Gewoon Thuis, een intensieve begeleiding gelijkwaardig aan die in een beschermende woonomgeving, maar dan ‘Gewoon Thuis’. Kwintes, Eleos en het Leger des Heils hebben dit project samen vormgegeven en het is ondersteund door de gemeente. Ondersteuning die altijd beschikbaar is in je eigen woning is het uitgangspunt.