Overzicht

Uitnodiging: Expositie uniek palet 9-6-2017

10 mei 2017

Komt u ook naar deze unieke expositie? Op vrijdagavond 9 juni 2017: 19:30 – 20.30 uur in het Kunstenhuis te Zeist opent de heer Marcel Fluitman, wethouder zorg (WOM), kunst en cultuur van de gemeente Zeist de slotexpositie van een mooie samenwerking. De expositie is daarna tot 26 juni te bezoeken.

In september 2016 is, in samenwerking met uniekpalet.nl, Kwintes en het KunstenHuis, een pilot gestart voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en een smalle beurs. In een jaarcursus leerden zij hun eigen kunst maken. Dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zeist.

Kunst maken vraagt behalve creatief zijn ook doorzettingsvermogen, het lef iets nieuws te proberen, keuzes te maken en daar achter staan. Tijdens de lessen oefenen deelnemers met rollen die nodig zijn om te participeren in de maatschappij.

De cursus wordt begeleid door beeldend therapeut Daphne Ritzen; “Als docent zie ik hoe belangrijk deze projecten voor cursisten zijn, hoe gedreven zij aan het werk gaan en trots durven zijn op het resultaat. De projecten zijn, als cross-over tussen kunst en zorg, een nieuwe aanvulling op het reguliere kunstaanbod.”

Na de feestelijke opening is de expositie te bezoeken onder het genot van hapjes en drankjes verzorgt door KooKunst. De expositie loopt tot 26 juni.

Meer info: Kira Hospers, coördinator uniekpalet.nl & Karien Smits, coach uniekpalet.nl/adviseur Zorg & Kwaliteit, www.uniekpalet.nl