Overzicht

WijCk Wonen; zelfstandig wonen in Amersfoort

3 mei 2017
WijCk Wonen Amersfoort Kwintes

Er zijn studio’s beschikbaar bij WijCk Wonen. De aanmeldingen starten vanaf 8 mei. Schrijf je nu in. Wil je eerst komen kijken? Dat kan: donderdag 11 mei is er een open dag van 15:00 tot 19:00 uur met de gelegenheid om de studio’s te bezichtigen. Aanmelden voor de open dag kan via info@wijckwonen.nl. Met de auto? Parkeren kan in omliggende parkeergarages of in de wijk.

WijCk Wonen in hartje Amersfoort

Met prefabstudio’s in een voormalig kantoorpand biedt WijCk Wonen de mogelijkheid om betaalbaar te wonen in het centrum van de stad. Door gebruik te maken van prefabbouw kunnen straks 41 mensen wonen aan de Van Asch van Wijckstraat. Als je je steentje bijdraagt tenminste, want het nieuwe woonconcept draait om zelfbeheer.

WijCk Wonen Amersfoort Kwintes

Wat maakt WijCk Wonen zo bijzonder?
“WijCk Wonen is een wooncollectief voor iedereen die zelfstandig, maar niet alleen wil wonen. Voor velen biedt deze manier van wonen een uitkomst”, vertelt Wendy Gerards, projectleider WijCk Wonen. Gerards: “WijCk Wonen is gevestigd midden in de stad. De prefabstudio’s worden als pakket aangeleverd en vervolgens door bewoners zelf in elkaar gezet. Op het dak plaatsen we zonnepanelen die een deel van de gevraagde energie voor de studio’s gaan opwekken”. Gerards vervolgt: “Het principe van zelfbeheer maakt het nog leuker omdat je meer invloed hebt hoe je met elkaar woont. Wonen in zelfbeheer betekent dat de bewoners verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van het wooncomplex. Er zijn specifieke functies in het zelfbeheer, variërend van sociaal beheer, een oogje in het zeil houden, tot technisch beheer, zoals het helpen met huurdersonderhoud. Bewoners bouwen zelf mee aan hun studio. Ze zijn met elkaar betrokken bij de bouw en het onderhoud vanaf de eerste dag”.

Wie komen er in aanmerking voor WijCk Wonen?
“Er komen 41 zelfstandige woonunits, waarvan 25 bestemd voor mensen die uitstromen uit beschermd of begeleid wonen. Het eerste jaar zijn deze plekken gereserveerd voor mensen die uitstromen uit woonprojecten van Kwintes. Kwintes is de initiatiefnemer van WijCk Wonen en begeleid mensen met psychische problemen bij wonen en werken, zowel in de thuissituatie als in woonvoorzieningen. Wanneer mensen in WijCk Wonen nog ondersteuning thuis nodig hebben zal Kwintes die daar bieden. Daarnaast zijn er 16 studio’s beschikbaar voor mensen zonder hulpvraag, die het leuk vinden om een eigen woning te hebben en tegelijk samen met buren het pand willen beheren en een goede sfeer in het pand creëren. Voor hen biedt WijCk Wonen een unieke kans. Dit concept ondersteunt een groep mensen naar zelfstandig wonen, draagt bij aan betaalbare woningen in het centrum en aan sociale cohesie”.

Hoe kunnen mensen zich aanmelden voor WijCk Wonen?
“Voor meer informatie kun je kijken op www.wijckwonen.nl of bellen met 06 351 181 19. Een e-mail sturen kan ook: info@wijckwonen.nl. Er zijn nog verschillende plekken beschikbaar”.

Meer lezen over WijCk Wonen? Lees dit artikel in het AD.