Beeldbellen

Je leidt een eigen leven, maar staat er niet alleen voor. Door beeldbellen kan je hulp vragen als dat nodig is. Beeldbellen is een vorm van e-Health waarin cliënt en begeleider elkaar zien en spreken via het beeldscherm op een telefoon, tablet of computer. Met beeldbellen krijg je hulp op afstand van je eigen begeleider. Je maakt afspraken met je begeleider over wanneer en waar jullie contact hebben.

Beeldbellen kan ter vervanging zijn van het contact dat begeleider en cliënt al met elkaar hebben of het kan een aanvulling zijn. Bijvoorbeeld door wat vaker kortere contactmomenten te hebben als een cliënt dat nodig heeft.

Voordelen

Een voordeel van beeldbellen is dat je elkaar kan zien in plaats van alleen spreken, zoals bij gewoon bellen. De begeleider krijgt hierdoor een betere indruk van hoe het gaat. Ook kan je door beeldbellen contact opnemen met je begeleider op een tijdstip wanneer jou uitkomt, waar je ook bent. Hierover maak je samen afspraken. Bovendien hoef je niet te reizen voor de afspraken met je persoonlijk begeleider. Dat scheelt reiskosten en tijd. Je kan de app voor beeldbellen ook gebruiken voor contact met familie en vrienden. Dit helpt jouw netwerk te vergroten.

Wil je zien hoe beeldbellen bij Kwintes werkt? Kijk dan naar het filmpje