Gewoon Thuis

Gewoon Thuis is een nieuwe vorm van ondersteuning, waarbij je zo veel mogelijk zelfstandig thuis woont. Je krijgt intensieve begeleiding. Uniek aan Gewoon Thuis is dat je op ieder moment van de dag, avond, nacht en weekend contact op kunt nemen met je begeleider. Als het nodig is, komt er iemand langs. Zo is Gewoon Thuis een alternatief voor beschermd wonen.

Waarom Gewoon Thuis?

Met Gewoon Thuis krijg je de kans om je (verder) te ontwikkelen in je eigen omgeving met 24/7 ondersteuning. Je gaat zelfstandig wonen in de wijk en kan altijd terugvallen op het team begeleiders van Gewoon Thuis. Het helpt om te weten dat er altijd iemand bereikbaar is die ook langs kan komen als het nodig is. Dit geeft vertrouwen om dingen zelf te proberen, en voorkomt vaak dat moeilijke momenten een crisis worden.

Bij Gewoon Thuis beheer je zelf je eigen voordeur. Dat geeft meer regie over je eigen leven, draagt bij aan persoonlijk herstel en helpt je op eigen kracht terug te komen in de maatschappij.

Voor wie?

Gewoon Thuis is er voor mensen met psychiatrische en psychosociale kwetsbaarheden die begeleiding nodig hebben om zelfstandig in de wijk te wonen.
Het is een volgende stap naar zelfstandigheid voor mensen die beschermd wonen. Ook is het een alternatief voor mensen die op de wachtlijst staan voor beschermd wonen.

Belangrijke competenties om zelfstandig te kunnen wonen zijn dat iemand voor zichzelf en zijn leefomgeving kan zorgen en dat er contacten (mogelijk) zijn. Daarnaast mag er geen sprake van agressie zijn en heeft iemand geen directe aanwezigheid nodig van de begeleiding. Soms lijken er in praktijk bezwaren te zijn. Vaak zijn hiervoor oplossingen te vinden, zodat iemand toch zelfstandig kan wonen. We denken graag mee over de mogelijkheden.

Hieronder lees je waar Gewoon Thuis allemaal uit bestaat. Per gemeente is de zorg anders geregeld. Kwintes werkt in elke gemeente samen met zorgpartners en buurtnetwerken om jou de beste zorg te bieden.