Daklozenopvang De Cocon

De daklozenopvang

Sinds 1 januari 2016 vangen wij iedereen die dakloos is op. Door deze regeling kan het voorkomen dat het druk is. Dit houdt in dat u vaak een kamer moet delen met iemand anders. Om dit alles zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen verwachten wij van iedereen dat hij/zij met respect met elkaar omgaat. Dakloosheid moet naar ons idee zo kort mogelijk duren, om de dakloosheid zsm te doorbreken bieden wij trajecten aan die we afstemmen met het sociaal plein (gemeente). Dit doen we alleen voor mensen die dat graag willen en open staan om de situatie te veranderen.

Per overnachting vragen wij 8 euro. U krijgt daarvoor een warme maaltijd en ontbijt. Er is gelegenheid om te douchen en te wassen. Tussen 13:00 – 16:30 uur moet iedereen naar buiten.

Aanmelden voor de daklozenopvang kan via tel. (035) 6 460 300.

Het dienstencentrum

Iedere dag van 09.00 – 13.00 uur kunnen bezoekers van De Cocon binnenlopen voor een drankje, een spelletje, om gebruik te maken van internet of gewoon voor een gezellig praatje. Er is verse koffie en thee, er kan gebruik gemaakt worden van de computer en er ligt een krant. Verder is het mogelijk om kleren te wassen of om te ruilen en er is gelegenheid om te douchen. Ook voor het medisch spreekuur kan men in het dienstencentrum terecht.