de Orion

Specifieke opvang voor kinderen met ontwikkelings- en/of gedragsproblemen

De woensdagmiddagopvang de Orion in Hilversum, biedt kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar een rustige en gestructureerde woensdagmiddag met (buiten) activiteiten gericht op verschillende ontwikkelingsgebieden, bijvoorbeeld op sociaal-emotionele of de cognitieve ontwikkeling.

Voor welke kinderen is de Orion?

Wij zijn er voor kinderen voor wie het waardevol is om hun sociale vaardigheden te vergroten. De leeftijd varieert van 4 tot ongeveer 12 jaar.

Hoe werkt de de Orion?

De Orion vindt het belangrijk om kinderen te stimuleren in hun eigen ontwikkeling en ze een breed aanbod van activiteiten aan te bieden, van koken tot aan sport. Afhankelijk van de activiteit, bieden wij deze per leeftijdsgroep of aan de hele groep tegelijk aan. Veel activiteiten zijn buiten, omdat de locatie van de opvang in een bosrijke omgeving ligt.

Je brengt en haalt je kind in principe zelf en geeft een lunchpakketje mee. Indien gewenst bij je gemeente informeren wat de mogelijkheden zijn tot het regelen van vervoer.

Elke dag wordt er gewerkt aan een groepsdoel en een individueel doel. Samen met de ouder(s) en het kind, stellen we gezamenlijk de individuele leerdoel(en) op voor je kind. Elk kind heeft een individueel doel, zoals “ik nodig iemand uit om mee samen te spelen”.

De woensdagmiddagopvang de Orion werkt met één begeleider per vier kinderen. Er is ruimte voor maximaal 12 kinderen.

Locatie en openingstijden

Locatie de Orion:
Orionlaan 60 te Hilversum

De Orion is geopend op iedere woensdagmiddag van 13:30 – 18:30 uur.

Meer informatie?

Regiokantoor Bussum:
E-mail: RegiokantoorGooienVechtstreek@Kwintes.nl
Telefoon: 035 699 32 40

Voor deelname aan de woensdagmiddagopvang de Orion heb je een beschikking nodig van de gemeente.