Spring naar content

Hulpaanbod in Amersfoort

  • Leren & werken
  • Begeleiding
  • Wonen
  • Opvang

Amersfoort

In Amersfoort bieden wij verschillende diensten. Voor vragen over ons hulpaanbod kan je contact met ons opnemen.

Beschermd en begeleid wonen

In Amersfoort bieden we beschermd en begeleid wonen voor verschillende doelgroepen, waaronder jongeren met autisme. In verband met privacy voor de huidige bewoners tonen we deze locaties niet op onderstaande kaart.

In Amersfoort bieden we WijCk Wonen, zelfstandig wonen met mensen om je heen. Om hier te komen wonen hoef je geen begeleiding van Kwintes te hebben. Bekijk de site van WijCk Wonen voor meer informatie.

Begeleiding thuis

In Amersfoort bieden we begeleiding aan huis, een voorbeeld hiervan is bemoeizorg. Bemoeizorg is voor mensen vanaf 16 jaar met langdurige, meervoudige problemen die elkaar versterken. De mensen zijn de grip over hun gedrag en/of leven kwijtgeraakt. Het team van specialisten gaat op zoek naar een passende oplossing voor de meervoudige problemen waardoor mensen steeds meer in moeilijkheden raken.

Gespecialiseerde begeleiding in Amersfoort hebben wij voor:

Je kunt in Amersfoort, Baarn, Soest, Leusden, Bunschoten- Spakenburg, Nijkerk, Veenendaal en Woudenberg begeleiding aan huis ontvangen.

Budgetbeheer

Budgetbeheer is mogelijk voor cliënten in beschermd wonen, voor cliënten die individuele begeleiding krijgen en voor mensen die via wijkteams naar Kwintes worden verwezen voor hulp bij hun financiën. Samen proberen wij weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Dag- en nachtopvang, Vrouwenopvang

In Amersfoort bieden we maatschappelijke opvang in de vorm van dag- en nachtopvang en vrouwenopvang (inclusief jonge moeders en gezinnen) . Voor vrouwenopvang bel je naar ons kantoor in Amersfoort op 033 467 21 55. Binnen de vrouwenopvang zijn er een paar plekken voor slachtoffers mensenhandel. Deze opvang biedt een veilige plek voor slachtoffers en hun kinderen met aandacht voor de culturele achtergrond. Bellen kan via 033 467 21 54.

Onze dagopvang is 365 dagen per jaar open van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunt u een maaltijd eten, een warme douche nemen, uw kleding wassen en heeft u ruimte om uw spullen op te slaan. Van 18.00 tot 09.00 uur kunt u onze nachtopvang terecht. Wij vragen een kleine bijdrage van acht euro per nacht. U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. We hebben 35 bedden en twee crisisbedden. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke huiskamer. Hier zijn ook altijd twee begeleiders van Kwintes aanwezig. Zij staan u graag te woord. Samen kijken we welke persoonlijke of praktische hulp u nodig heeft. Begeleiders kunnen u ondersteunen bij omgaan met geld, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. In de dagopvang gaat iedereen respectvol met elkaar om. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om drank of drugs te gebruiken of te verhandelen.

Leren & werken

In Amersfoort hebben verschillende locaties waar mensen een passende invulling aan de dag kunnen geven zoals Wijkhuis de Driehoek. Hier organiseren wij eens per maand het Kei Auti Netwek voor (jong)volwassenen met autisme. De bezoekers vullen de avond zelf in. Van spelletjes en filmavond, tot een etentje of schilderen. Bekijk de facebookpagina voor actuele info.

Inloop- servicepunt

Wijkhuis de Driehoek, Woestijgerweg 3, 3817 SB Amersfoort