Hulpaanbod in Amersfoort

  • Leren & werken
  • Begeleiding
  • Wonen
  • Opvang

Amersfoort

In Amersfoort bieden wij verschillende diensten. Voor vragen over ons hulpaanbod kan je contact met ons opnemen.

Beschermd en begeleid wonen

In Amersfoort bieden we beschermd en begeleid wonen voor verschillende doelgroepen, waaronder jongeren met autisme. In verband met privacy voor de huidige bewoners tonen we deze locaties niet op onderstaande kaart.

In Amersfoort bieden we WijCk Wonen, zelfstandig wonen met mensen om je heen. Om hier te komen wonen hoef je geen begeleiding van Kwintes te hebben. Bekijk de site van WijCk Wonen voor meer informatie.

Begeleiding bij autisme

In de omgeving van Amersfoort bieden wij begeleiding aan huis voor jongvolwassenen en volwassen met autisme. Deze persoonlijke begeleiding richt zich op:

  • Ondersteuning bij het zorgen voor jezelf, je huishouden en het regelen van administratie.
  • Vinden van balans tussen inspanning en ontspanning.
  • Trainen van vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen koken, de was te doen en zelfstandig te reizen.
  • Actief zijn via school, vrijwilligerswerk, betaald werk, beschermde werkplek, cursussen, sport of mensen ontmoeten.
  • Coaching in je contact met andere mensen. We ondersteunen je in je rol als partner, ouder, student en vriend.

Je kunt in Amersfoort, Baarn, Soest, Leusden, Bunschoten- Spakenburg, Nijkerk, Veenendaal en Woudenberg begeleiding aan huis ontvangen.

Dag- en nachtopvang, Vrouwenopvang

In Amersfoort bieden we maatschappelijke opvang in de vorm van dag- en nachtopvang en vrouwenopvang (inclusief jonge moeders en gezinnen) . Voor vrouwenopvang bel je naar ons kantoor in Amersfoort op 033 467 21 55. Binnen de vrouwenopvang zijn er een paar plekken voor slachtoffers mensenhandel. Deze opvang biedt een veilige plek voor slachtoffers en hun kinderen met aandacht voor de culturele achtergrond. Bellen kan via 033 467 21 54.

Onze dagopvang is 365 dagen per jaar open van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunt u een maaltijd eten, een warme douche nemen, uw kleding wassen en heeft u ruimte om uw spullen op te slaan. Van 18.00 tot 09.00 uur kunt u onze nachtopvang terecht. Wij vragen een kleine bijdrage van acht euro per nacht. U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. We hebben 35 bedden en twee crisisbedden. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke huiskamer. Hier zijn ook altijd twee begeleiders van Kwintes aanwezig. Zij staan u graag te woord. Samen kijken we welke persoonlijke of praktische hulp u nodig heeft. Begeleiders kunnen u ondersteunen bij omgaan met geld, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. In de dagopvang gaat iedereen respectvol met elkaar om. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om drank of drugs te gebruiken of te verhandelen.

Leren & werken

In Amersfoort hebben verschillende locaties waar mensen een passende invulling aan de dag kunnen geven zoals Wijkhuis de Driehoek. Hier organiseren wij eens per maand het Kei Auti Netwek voor (jong)volwassenen met autisme. De bezoekers vullen de avond zelf in. Van spelletjes en filmavond, tot een etentje of schilderen. Bekijk de facebookpagina voor actuele info.

Inloop- servicepunt

Wijkhuis de Driehoek, Woestijgerweg 3, 3817 SB Amersfoort

 

Forensische Zorg

Ook in Amersfoort leveren wij forensische zorg.