Hulpaanbod in Hilversum

  • Begeleiding
  • Wonen
  • Begeleiding thuis
  • Opvang

Hilversum

In Hilversum bieden wij diverse soorten opvang en wonen. Daarnaast bieden wij begeleiding aan huis.

Begeleiding en beschermd wonen

In Hilversum bieden we begeleiding aan huis, begeleid wonen voor volwassenen en begeleid wonen voor (jong) volwassenen met een vorm van autisme. Daarnaast hebben wij locaties voor beschermd wonen.

Woning huren met begeleiding

Wanneer reguliere begeleiding thuis niet voldoende is en begeleiding in onze hoofdlocatie niet nodig is, bieden wij ook een tussen variant aan. Deze vorm van begeleiding heet “Scheiden van Wonen en Zorg”, waarbij de cliënt een woning huurt met begeleiding. De begeleiding is ontwikkelingsgericht, waarbij gewerkt wordt aan het zelfstandig wonen. De huurovereenkomst wordt voor bepaalde tijd aangegaan.

Begeleiding huiselijk geweld

In Hilversum biedt Kwintes ambulante begeleiding aan gezinnen die met huiselijk geweld te maken hebben. Doel van de hulpverlening is het vergroten van de veiligheid, het geweld in de (partner) relatie stoppen en werken aan herstel. In gezinnen met kinderen stimuleren we beide ouders actief te zijn in de opvoeding en zorg voor de kinderen.

Opvang

In Hilversum kan je terecht in de daklozenopvang De Cocon of de crisisopvang De Vluchtheuvel of de crisisopvang voor jongeren. Lees hieronder meer informatie over deze opvang.