Hulpaanbod in Noordoostpolder

  • Wonen
  • Begeleiding thuis
  • Opvang
  • Participeren in de maatschappij

Noordoostpolder

In Noordoostpolder bieden wij verschillende diensten. Voor vragen over ons hulpaanbod kunt u contact met ons opnemen

Wonen

In Noordoostpolder bieden wij beschermd en begeleid wonen. In verband met privacy voor de huidige bewoners tonen we deze locaties niet op onderstaande kaart. In Noordoostpolder is één van de mogelijkheden op onze woonlocaties kortdurend verblijf.

Begeleiding thuis

In Noordoostpolder bieden we begeleiding aan huis.

Maatschappelijke opvang

In Emmeloord bieden we maatschappelijke opvang in de vorm van noodopvang. De Noodopvang is bedoeld voor mensen uit de regio Flevoland die door dak- of thuisloosheid tijdelijk onderdak en begeleiding nodig hebben. De opvang is er voor iedereen vanaf 16 jaar, ook voor ouders met kinderen en kan maximaal 6 á 12 weken plaatsvinden. Tijdens het verblijf worden cliënten persoonlijk begeleid. Cliënt en begeleider maken samen een plan voor een passende vervolgplek en mogelijke hulpverlening. Er is 24 uur begeleiding aanwezig, vanaf 23.00 uur in de vorm van slaapwachten. De Noodopvang is gevestigd in een woonwijk in nabijheid van een beschermende woonvorm van Kwintes. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand. De dagopvang voor cliënten uit de Noodopvang vindt plaats op het Servicepunt in Emmeloord.

Participeren in de maatschappij

In Emmeloord zit een servicepunt voor mensen met psychische problemen, een verslaving of problemen op sociaal economisch gebied.