Leren & werken

Wil jij onder de mensen zijn? Niet de hele dag thuis zitten en een reden hebben om op te staan? Zoek je vrijwilligerswerk of wil je je hobby’s en talenten ontdekken? Kwintes ondersteunt mensen om (weer) mee te kunnen doen in de maatschappij. De ervaring leert dat sociale contacten en activiteiten buiten de deur herstel bevorderen. Daarnaast begeleiden we mensen stap voor stap naar scholing of werk. We kijken naar wat jij kan en wil op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om het vinden van dagactiviteiten, een opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Waarom leren en werken (ook vrijwilligerswerk)?

Dit geeft je structuur in de dag, helpt je om je talenten en kwaliteiten te benutten en geeft je weer een plek in de maatschappij.

Hoe werkt leren en werken?

Wij helpen en ondersteunen vanuit de dingen die je goed kunt en die je persoonlijke interesse hebben. Samen stellen we een persoonlijk plan op. Je mogelijkheden, kwaliteiten, kennis en talenten worden waar mogelijk verder uitgebouwd of doorontwikkeld. Het geeft ritme aan je dag. Je kunt andere mensen ontmoeten. Je kunt hier oefenen met vrijwilligerswerk. Kwintes biedt verschillende (re)creatieve, sociale, sportieve en educatieve activiteiten in laagdrempelige activeringscentra. Bijvoorbeeld computercursussen, techniek, ambachten, vakmanschap, sport en beweging, muziek en kunst. Bij iedere activiteit staat ontspanning, inspiratie en ontwikkeling centraal.

Voor wie is leren en werken?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die moeite hebben met een invulling van de dag of hiermee aan de slag willen.