PakAan

PakAan biedt laagdrempelige dagbestedingprojecten aan voor dak- en thuislozen binnen de Gooi en Vechtstreek. De projecten hebben als doel het bevorderen van het dag- en nachtritme, het opbouwen van zelfvertrouwen, een bijdrage leveren aan de maatschappij en het vertrouwen in de maatschappij herstellen.

Voor de organisatie van de werkzaamheden en de begeleiding van de PakAaners wordt de dagelijkse leiding ondersteund door 2 begeleiders, een werkbegeleider (eerder een vrijwilliger)  en een werkbegeleider in opleiding. De deelnemers ontvangen per dagdeel een niet-geoormerkte onkostenvergoeding.

Projecten

Er zijn verschillende projecten:

  • PakAan heeft een weesfietsproject waarbij fietsen worden opgeknapt in de werkplaats en onder andere worden verkocht via de winkel van PakAan. In deze winkel aan de Stroeslaan 19 in Hilversum kunnen ook particulieren een fiets aanschaffen of hun fiets laten maken tegen gereduceerde prijs.
  • PakAan heeft een verhuisservice waarbij de verhuisploeg van PakAan mensen vanuit de opvang of andere locaties van Kwintes helpen met hun verhuizing tegen een kleine vrijwilligersbijdrage en onkostenvergoeding voor de bus (geen particuliere opdrachten vanwege kleinschaligheid).
  • PakAan heeft een tuinprikploeg. Deze wordt in de buurt van de locaties van Kwintes ingezet. De tuinprikploeg doet zo iets terug voor de omgeving van o.a. de Cocon. Ze gaan in groepjes 3x in de week de nabije wijk in om de omgeving schoon te maken van zwerfvuil. Hierdoor ontstaat een ander beeld in de buurt van dak- en thuislozen en kunnen mensen uit de opvang iets betekenen voor hun omgeving. Goed voor de beeldvorming rond mensen die dak- of thuisloos zijn.
  • PakAan heeft een tuinploeg die zich actief bezig houdt met tuinonderhoud. Het gaat om een leerwerktraject in samenwerking met bijvoorbeeld woningcorporatie Dudoc. Zij helpen mensen met het onderhoud van hun tuin. Ze doen kleine tuinklussen en het jaarlijkse onderhoud van tuinen.
  • PakAan heeft een Pc-project. Zij doen kleine reparaties en/of onderhoud aan computers en telefoons.