Trajectbegeleiding

Wil je hulp bij het zoeken naar werk? Vind jij je werk leuk, maar kan je het tempo niet aan? Heb je vaak conflicten met werkgevers? Vind je het moeilijk om een baan vast te houden? Kwintes begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om (weer) te werken. Jong of oud. Met of zonder diploma. Wij geloven dat er ook voor jou een betaalde baan is te vinden. Wij zorgen voor de juiste begeleiding naar werk (trajectbegeleiding) en een baan die bij je past. Ook geven wij, als jobcoach, je graag ondersteuning tijdens het werk op de werkvloer. Kwintes werkt samen met de lokale gemeenten en het UWV. Wij bieden onder andere een Werkfit traject of Naar Werk traject met het UWV.

Werken is belangrijk voor een mens. Door te werken, beteken je iets voor de maatschappij. Je krijgt een gevoel van eigenwaarde. Je hebt een dagritme. Werken is goed voor iedereen.

Waarom begeleiding naar werk?

Werk ondersteunt je herstelproces aanzienlijk en het is een goede manier om je leven weer op de rit te krijgen. De trajectbegeleider (ook wel werkbegeleider genoemd)  ondersteunt jou en je werkgever gedurende het arbeidstraject.

Trajectbegeleiding (werkbegeleiding) ondersteunt je bij het verkrijgen en behouden van werk. Je krijgt ondersteuning op maat zolang als nodig. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding bij uitkeringsinstanties. Trajectbegeleiding helpt je aan werk en werken draagt bij aan herstel, biedt zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling.

Begeleiding door een jobcoach

Wil je hulp bij het zoeken naar werk? Vind je werken leuk maar lukt het niet altijd even goed? De jobcoach van Kwintes helpt je. Je leert hoe je omgaat met jou kwetsbaarheden, maar vooral hoe je jouw talenten inzet. De jobcoach belt jou geregeld. Of komt bij jou langs. Het kan zelfs zo zijn dat de jobcoach jou op het werk begeleidt. Natuurlijk kan je ook altijd bellen.

De juiste match

We besteden veel aandacht aan de juiste match. Zo zorgen we ervoor dat jij goed past in het bedrijf. We vragen wat jij wilt. Welke talenten en interesses je hebt.
Samen maken we een arbeidsprofiel. En zoeken naar een baas waar jij welkom bent. Een werkgever die een werkplek biedt waar jij kan groeien naar meer verantwoordelijkheid.

Individuele Plaatsing en Steun

Wij werken met de Individuele Plaatsing en Steun methode (IPS). De methodiek is gebaseerd op het idee dat iedere kandidaat die dat wil, met passende (tijdelijke) ondersteuning kan werken in een betaalde baan. Daardoor krijg je de regie over jouw eigen leven terug. Onze jobcoaches zijn gecertificeerd.

Hoe werkt begeleiding naar werk?

Onze jobcoaches / trajectbegeleiders (werkbegeleiders) zetten alles op alles om jou te helpen naar werk. Gezamenlijk wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn en welke ondersteuning je nodig hebt. Of het nu gaat om het vinden van een dagbesteding, vrijwilligerswerk, scholing, een werkervaringsplek of betaald , de jobcoach /  trajectbegeleider (werkbegeleider) helpt je daarbij. Kwintes biedt ondersteuning naar zowel cliënten als werkgevers.

Voor wie is begeleiding naar werk?

We geven begeleiding aan iedereen die ouder is dan 18 jaar en die gemotiveerd is om te werken.
Kijk voor meer informatie ook eens op de website van IPS en vergeet niet naar beneden te scrollen!

Als werkgever interesse in trajectbegeleiding of jobcoach?

Lees deze brochure of neem contact op.