Onderzoek & innovatie

Onderzoek & innovatie draagt bij aan de kwaliteit van de zorg. Om dit zo goed mogelijk te waarborgen, zoeken we continu naar verdere vernieuwing en ontwikkeling van onze werkwijzen en interventies. Er is ruimte om te leren, experimenteren, vernieuwen en innoveren. Zo benutten we het potentieel van onze medewerkers. Door ons te blijven ontwikkelen, zorgen we ervoor dat we er ook in de toekomst kunnen zijn voor onze cliënten.

Innovatielab

In dit digitale laboratorium hebben we het afgelopen jaar diverse innovaties onderzocht. En met succes:

In 2021 hebben we via een kleinschalige pilot de digitale innovatie ‘Smart Rapporteren’ getest: spraakgestuurd rapporteren. Benieuwd wat smart rapporteren is en hoe het werkt? Onze medewerkster Daphne deed mee aan de pilot en vertelt!

Nieuwsgierig naar andere innovaties? Bekijk de video over Tinybot Tessa of de Medicatiedispenser!

Onderzoeksprogramma

In het onderzoeksprogramma van Kwintes zetten we de komende jaren in op de volgende speerpunten:

Inhoudelijke en beleidskeuzen zijn gemaakt op basis van de rijke expertise en praktijkervaring van onze medewerkers, cliënten en hun naasten en onze financiers én worden met de komst van het onderzoeksprogramma verder versterkt door wetenschappelijke onderbouwingen. We werken samen met de Universiteit van Tilburg, Tranzo en de brancheorganisatie Valente. In 2019 hebben we met University College London het internationale supported housing onderzoeksnetwerk SHARE (Supported Housing Accommodations and Residents Europe) opgestart om uitwisseling en samenwerking in onderzoek te stimuleren.

Het laatste nieuws over onderzoek

Zo zorgen RIBW’s samen voor meer e-health op de werkvloer

23 juni 2022
Om digitale innovaties te versnellen, richtte een groep RIBW’s het samenwerkingsverband RIBWe2030 op.

225 Veenendaalse verhalen over beschermd thuis

26 oktober 2021
Deelnemers van beschermd wonen en intensieve, ambulante begeleiding, begeleiders én wijkbewoners van Veenendaal werden gevraagd naar hun ervaringen en mening;…