Soos

Vrijetijdsbesteding voor jongeren met sociaal emotionele problematiek of autisme

Soos is een vrijetijdsbesteding op de woensdagavond in Hilversum specifiek voor jongeren van 12 tot ongeveer 18 jaar met sociaal-emotionele problematiek of autisme. Voor de jongeren is er een leuke en gestructureerde avond waarin er gezamenlijk activiteiten worden bedacht die gericht zijn op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Voor welke jongeren is Soos?

De leeftijd van de groep jongeren bij Soos loopt van 12 tot ongeveer 18 jaar. Er is in de avond ruimte voor maximaal 15 jongeren. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er twee of drie vaste begeleiders aanwezig die persoonlijke aandacht en specialistische begeleiding bieden aan elk individuele jongere en aan de groep.

Hoe werkt Soos?

De jongeren worden begeleid in het omgaan met hun grenzen en met die van anderen. Zo leren ze samen activiteiten te ondernemen en problemen of conflicten op te lossen. Aan het begin van het seizoen hebben de jongeren gezamenlijk activiteiten bedacht, daardoor wordt de jongere gemotiveerd om mee te doen aan de aangeboden activiteit. Elke jongere neemt wekelijks deel aan de activiteit die aan het begin van de avond plaatsvindt.

Soos vindt het belangrijk om de jongeren te stimuleren in hun eigen ontwikkeling en uit te dagen om hun persoonlijkheid te ontwikkelen en te ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Het tweede gedeelte van de avond is er ruimte voor ontspanning en gezellig samen zijn.

Adres en openingstijden

Locatie Soos:
Lopes Diaslaan 213 te Hilversum
Woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur
Per avond vragen we een bijdrage van €2,50

Meer informatie?

Regiokantoor Bussum:
E-mail: RegiokantoorGooienVechtstreek@Kwintes.nl
Telefoon: 035 699 32 40

Voor deelname aan de Soos heb je een beschikking nodig van de gemeente.