Overzicht

Durf jij je post niet open te maken? Bang voor een nieuwe rekening die je niet kunt betalen? Heb je financiële problemen die je zelf niet kunt oplossen? Bij Kwintes helpen we dagelijks mensen die hun financiën niet op orde krijgen. Met een budgetcoach leer jij je financiën zelf te regelen en verslechtering van je situatie te voorkomen en helpen we je in het zoeken naar de oplossing voor je schulden. Als het nodig is kun je jouw inkomsten en uitgaven, zolang als nodig, beheren via budgetbeheer samen met jouw budgetcoach.  

Bijvoorbeeld Margeet (45), die staat er na een scheiding alleen voor. De huur kan ze nog maar net opbrengen, eten en kleding kopen is elke maand een uitdaging en haar kinderen kunnen niet mee op schooluitjes. Ze weet de eindjes niet meer aan elkaar te knopen. De financiën zorgen voor een hoop stress. Ze slaap niet meer en heeft last van psychische problemen. Via het WMO loket van de gemeente kwam ze terecht bij Kwintes. Nu ontvangt zij wekelijks hulp van een budgetcoach en leert zij haar financiële huishouden te regelen.

‘De post verdween ongeopend in een lade. De stapel werd steeds groter en ik durfde er niet meer naar te kijken’, vertelt Magreet. ‘Op enig moment is er geen beginnen meer aan er kwam zelfs een deurwaarder aan de deur. Ik kwam er niet meer uit. Ik schaamde mij tegenover mijn kinderen, kreeg het idee dat ik niet goed voor ze zorgde. De problemen hield ik verborgen voor mijn omgeving. Hulp vragen aan bekenden? Nee, echt niet.’ Toen ze last kreeg van depressies en angsten trok ze aan de bel bij de gemeente. Zo kreeg ze een beschikking voor hulp bij Kwintes.

‘Met hulp van de budgetcoach durf ik de post weer te openen. Ze helpt mij weer inzicht te krijgen in mijn financiële situatie, bekijkt samen met mij welke rekeningen betaald moeten worden en helpt elke maand te budgetteren. Het geeft een fijn gevoel dat er iemand meekijkt en ik dit niet alleen hoef te doen, als er gebeld moet worden voor een schuld of een rekening begeleid de budgetcoach mij. Als ik geen hulp had gekregen zou mijn situatie en dat van de kinderen echt verslechterd zijn.’