Overzicht

Sinds vier jaar woon ik in Bilthoven in een appartement van Kwintes. In de zomer goed herkenbaar aan de 3 meter hoge zonnebloemen van Halima, één van de woonbegeleiders. Zij kweekt ze in onze kas. In de winter maken we kerststukjes, vetballetjes en pindaslingers. Nu is er al gezaaid: verschillende soorten groente o.a. spinazie, aardappelen en bollen gepoot en kruiden gezaaid. Kippen hadden we ook maar dat is dus mislukt, die zijn jammer genoeg dood, waarschijnlijk door roofvogels.

Oorspronkelijk kom ik uit Laren Blaricum het Gooi. Mijn eerste baan was bij de Gooi en Eemlander. Daar werkte ik op de advertentie afdeling. Ik leerde daar hoe ik matrijzen  en ingezonden mededelingen van opdrachtgevers moest verwerken. Ik moest ook testen maken en had dan telefonisch contact met de redactie en advertentieafdeling.

Ik verhuisde naar Epe in Gelderland en kreeg daar met mijn  man twee dochters.  Mijn echtgenoot was stuurman bij de koopvaardij in Rotterdam. Ik werkte in Epe als correspondent voor de Stentor Wegener Apeldoorn  de nieuw Apeldoornse courant en voor Tijll Zwolle uitgevers.

Haar leven in coronatijd is nu heel rustig. De gezamenlijke koffie momenten gaan niet door. In het tuinhuis waar we gewoonlijks met bewoners en woonbegeleiders koffie drinken lukt het niet om 1,5 meter afstand te houden. We krijgen nu koffie in onze kamer. Normaal met Kerst en Pasen hebben we een gezamenlijke brunch en een jaarlijkse barbecue in de tuin met buurtbewoners. We hebben wel Engelse les van Maarten. En hij speelt mooi viool. De kapper komt nu ook niet dus we krijgen nu allemaal lang haar of een bloempot kapsel. Ook de fysiotherapeut komt nu niet. Wel is er alle aandacht van de verpleegkundigen en activiteitenbegeleiders Janny, Elza, Aris, Dennis, David en Rüi.

Goede Vrijdag was ik jarig en heb nu de eerbiedwaardige leeftijd van 80 jaar bereikt. Buiten in de zon was het feest met zelfgemaakte chipolata taart. Ik heb cadeaus gekregen en mijn broer Carl kwam langs, alles was een grote verrassing.