Overzicht

LeerWerkLab in Almere biedt leerwerkplaatsen aan voor arbeidsmatige en niet-arbeidsmatige dagbesteding. Dus een praatje maken, meedoen met creatieve middagen, wandelen of een spelletje spelen. Maar hoe doet deze locatie dat met alle coronamaatregelen? Silvia Zikking, ervaringsdeskundige en begeleider bij Kwintes Almere, vertelt hierover.

Niet fysiek? Dan online

‘Er worden minder fysieke activiteiten georganiseerd op de locatie zelf. Ik ben bijvoorbeeld nu thuis aan het werk. Vandaar dat wij bedacht hebben om online activiteiten te organiseren. Dit doen wij door te livestreamen op onze Facebookpagina’, vertelt Silvia. Het is namelijk belangrijk om in contact te blijven met bezoekers. Een kletspraatje of een knutselmiddag kan veel voor ze betekenen. Bezoekers kunnen de livestreams terugkijken op de Facebookpagina van LeerWerkLab, deze worden namelijk achteraf geplaatst.

Activiteiten

Het LeerWerkLab heeft niet alleen activiteiten online. Een aantal activiteiten gaan gewoon door. Zo gaan ze af en toe een stukje wandelen en worden er films gedraaid via Netflix. Ook worden er via YouTube concerten en andere muziek afgespeeld op de locatie. Op het ogenblik mogen er maximaal 15 mensen naar binnen bij het LeerWerkLab.

Tijdens de livestreams worden online activiteiten georganiseerd die erg divers zijn. De ene keer wordt er geknutseld en de andere keer gekletst. Bij een crea-middag wordt er van tevoren verteld wat je in huis moeten hebben om mee te doen aan de activiteit.

‘Wij maken deze filmpjes eigenlijk voor iedereen die thuis zit. Met name voor cliënten en bezoekers van dagactiviteitencentra van Kwintes. Thuis zitten kan je sneller depressief maken. Met deze filmpjes willen we de thuiszitters afleiden’, vertelt Silvia.

Interesse om mee te doen aan de online activiteiten? Bekijk de Facebookpagina van het Leerwerklab!