Spring naar content

Exit moordkuil!

Stel je eens voor vast te zitten in een huwelijk waar je partner én je schoonfamilie verwachten dat jij voor alles en iedereen zorgt. Het huishouden, de kinderen; je staat er alleen voor zonder er enige waardering voor te krijgen! In de loop der tijd cijfer je jezelf weg, voel je je alleen en gevangen. Dit tragische beeld was jarenlang realiteit voor Samira, een alleenstaande moeder van drie jonge kinderen. Ik vraag mijn oud-cliënt naar de wake-up call en hoe ze regie pakt over haar leven.

Tijdens haar huwelijk botst Samira met haar schoonfamilie over de onderdanige positie van de vrouw. Na jarenlange aanpassing, vindt ze in het geloof de antwoorden die ze zoekt. Ze wordt wakker en beseft zich dat ze uit de situatie moet stappen. “Jullie zijn het niet waard om met mij te mogen leven”, denkt ze over haar schoonfamilie. Door haar schaamte opzij te zetten, lukt het haar om hulp en steun te vragen van haar eigen familie én van Kwintes. Die krijgt ze.

Moe en gestrest werkt ze samen met gezinscoach Simone Jansen hard aan haar doelen. Over deze begeleiding is ze heel positief: “Simone heeft mij ontzettend goed geholpen. Onze gesprekken gaven mij altijd een energy boost.” Met de juiste instelling en begeleiding ging Samira naar eigen zeggen ‘als een turbo’. Alhoewel ze nog steeds herstellende is, is ze blij met alles wat ze nu al behaald heeft. “Ik ben dankbaar voor de kleine dingen zoals een dak boven ons hoofd, een goed gevulde koelkast en de weg naar ervaringsdeskundigheid die ik momenteel binnen Kwintes bewandel”.

Samira gelooft dat een ieder de kracht bezit om uit een diep dal te klimmen. Door haar schaamte opzij te zetten en openhartig met haar familie en gezinscoach te praten over haar problemen krijgt ze de bevestiging die ze nodig heeft. Ze voelt zich gesterkt en krijgt het vertrouwen dat ze de regie kan pakken over haar leven. Kortom, maak van je hart geen moordkuil!

“Ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart en kom graag met jou in gesprek. Heb je na het lezen van deze blog vragen, benader mij dan via Fanny via F.Mustamu@kwintes.nl”.

Samira is een gefingeerde naam.