Spring naar content

Het verhaal van Diego (vrijwilliger)

Diego is vrijwilliger bij Kwintes.

 

“Dit had ik jaren eerder moeten doen.”

“Ik ben maatje van 34 jongeren die wonen bij Kwintes. Op de vrijwilligersbeurs in Lelystad had ik leuke gesprekken bij de stand van Kwintes. Het voelde als een warm bad. Toen ik startte met het vrijwilligerswerk had ik binnen een uur een vertrouwd gevoel. Dat is voor een groot deel te danken aan de begeleiders Nancy en Aartje. Zij gaven mij echt een heel warm welkom.”

Genieten van het contact en vertrouwen
“In het begin dacht ik weleens ben ik niet te oud voor die jonge gasten. Maar als ik binnenstap op de woonlocatie, maken alle jongeren die ik tegenkom een praatje met me. Dat zie ik als een succes. Tegenwoordig kom ik een half uur eerder, anders kom ik te laat bij degene met wie ik heb afgesproken. Ik merk dat de jongeren het fijn vinden dat ik er voor ze ben en ik waardeer het vertrouwen dat zij mij geven.”

Zoveel mogelijkheden
“De psychiatrie is mij niet vreemd en ik neem de mogelijkheden die Kwintes mij biedt om mijn kennis te vergroten graag aan. Zo heb ik heb me verdiept in autisme en heb heel veel geleerd door mee te doen aan het Autisme Belevingscircuit. Soms zijn er dingen die ik niet begrijp en dat is niet erg. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel voldoening uit het vrijwilligerswerk zou halen. Dit had ik jaren eerder moeten doen.”