Spring naar content

Het verhaal van Erik (gebiedsmanager)

Erik van Norel, 52 jaar, is gebiedsmanager bij Kwintes in Almere. Hij geeft leiding aan meerdere teams op het gebied van beschermd wonen, activering, ambulante begeleiding en trajectbegeleiding. “Enerzijds ben ik er voor de teams. Ik leer teams hoe zij het zelf kunnen doen. Als zij vragen hebben over bijvoorbeeld financiën, personeel of over de inhoud van zorg, kunnen zij altijd bij mij aankloppen. Anderzijds vertegenwoordig ik Kwintes naar samenwerkingspartijen, zoals gemeenten.”

Erik is bij Kwintes terecht gekomen, omdat hij op zoek was naar meer afwisseling. “Na verschillende functies bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, de ggz en een kwekerij, ben ik bewust op zoek gegaan naar een functie waarin ik kon pionieren en meer onder de mensen kon zijn. In de polder waren er nog geen voorzieningen voor dagbesteding. In een samenwerkingsverband, waarin Kwintes ook zat, heb ik toen een zorgboerderij opgezet in Almere. We waren echt een pionier in participatie. Van daaruit ben ik voor Kwintes gaan werken. Dat is nu een jaar of 13 geleden.”

Wat kan je leren?

“Ik merk dat de ggz mij goed ligt. Hier kan ik ontwikkelingsgericht werken. Het gaat er bij dagbesteding om wat mensen kunnen leren. Welke competenties hebben ze en hoe kunnen ze meedoen? Mijn werk is heel afwisselend en heeft mij uitgedaagd om mezelf te ontwikkelen. De organisatie geeft mij de kans op functies te solliciteren en opleidingen te volgen. Ik zit nu op een positie met verantwoordelijkheid. Dit past bij me. Ik ben trots op mijn werk, krijg er energie van en ga er met veel plezier naar toe.”

We geven niet op

“We krijgen vaak te maken met ingewikkelde situaties, waarbij je met elkaar samenwerkt om een oplossing te vinden. Het geeft een goed gevoel als je bijvoorbeeld in een wijk begrip voor elkaar creëert of als mensen inzicht krijgen om dingen te veranderen. We geven niet op is niet voor niets een belangrijke waarde van Kwintes. Het is niet altijd makkelijk, maar we blijven zoeken naar mogelijkheden en laten mensen niet vallen.”

Improvisatievermogen

“Om bij Kwintes te werken, moet je veel kunnen”, stelt Erik. “Verantwoordelijkheid durven nemen en kijken naar hoe je dingen oplost. Dat vraagt improvisatievermogen. Je moet kansen zien, deze naar je toetrekken en stappen zetten. Kwintes geeft je de kans dat te leren. Jij bent als medewerker in de lead, ga het aan.”

Verstand van je vak, hart voor je medemens

Bekijk onze vacatures