Spring naar content

Het verhaal van Fanny (trajectbegeleider)

Fanny is  specialistisch trajectbegeleider in Amersfoort.

“Arbeid is de beste medicatie die er is.”

“Vorig jaar heb ik mij laten omscholen van jeugdhulpverlener naar jobcoach/ trajectbegeleider. Waarom? Omdat ik een idealist ben en ieder kind in de opvang een beschikbare ouder gun. Door de ouder te helpen en weer midden in de samenleving mee te laten draaien middels (vrijwilligers)werk komt dit ten goede aan het kind. Inmiddels ben ik bijna een jaar aan de slag als trajectbegeleider en ik kan oprecht zeggen dat ik de mooiste baan binnen Kwintes heb.”

De effecten van jobcoaching op de ouder
“Middels kleine stappen en heel veel positieve bekrachtiging van mijn kant zetten mijn cliënten stappen richting die ene leuke baan waar zij écht affiniteit mee hebben. Er zijn twee succesverhalen die ik graag met jullie wil delen.”

“Sinds begin dit jaar begeleid ik een man die suïcidaal was en op de PAAZ-afdeling verbleef voordat ik hem leerde kennen. Hij was heel onzeker en zat in een sociaal isolement. Wekelijks zag ik hem groeien. Voor zijn therapie is er een begin-, midden- en eindevaluatie score opgesteld middels een vragenlijst. Trots liet hij mij zijn eindscore zien. Het ‘blije kind’ in hem is zichtbaar gegroeid en ik vroeg hem hoe dit kwam. Hij zei dat dit door trajectbegeleiding komt waardoor hij op de school van zijn kinderen dingen onderneemt en binnenkort vrijwilligerswerk gaat doen in de sector die hij echt leuk vindt.”

“Het tweede voorbeeld is een complexe casus van een alleenstaande moeder die een kind heeft van een man die lid is van een motorbende. Ik leerde deze jonge moeder kennen als een onzekere meid met een erg laag zelfbeeld die haar woordje wel klaar had. Haar enige grote werkervaring heeft ze in de prostitutie en schoonmaak. Echter haar drive om een beter leven voor haarzelf en kind te creëren was duidelijk zichtbaar. Na wat schoppen onder haar kont en een hoop positieve bekrachtiging heeft zij bij haar eerste sollicitatiebrief een leer-werktraject binnengehaald. En het mooiste van alles is; ze zei uit zichzelf tegen mij dat ze trots is op haarzelf. Ik lachte breed en zei dat ik onwijs trots ben op haar. Machtig mooi.”

“Ik doe dit werk als trotse lid van team Begeleiding en opvang bij huiselijk geweld. We zijn naar mijn mening een goed functionerend zelfstandig team met als voornaamste doel de veiligheid van het kind centraal stellen.”

Locaties voor