Spring naar content

Het verhaal van Hubert (complexbeheerder)

 

Het geeft mij een gevoel van voldoening als een team met een probleem zit en ik dit kan oplossen.

Eigenlijk is het heel toevallig dat ik bij Kwintes terecht ben gekomen. Ik ben 3 jaar geleden aangenomen bij mijn toenmalige werkgever voor de bouw van de units voor het project Wijck Wonen van Kwintes. Ik was betrokken bij de werkvoorbereiding maar ook bij de bouw van de units. Samen met een collega van Kwintes en met cliënten hebben wij 42 units gebouwd. Dat was hartstikke leuk. Omdat er na de afronding niet direct werd doorgebouwd, is er gevraagd of ik dan bij Kwintes wilde komen werken in de functie van complexbeheerder. Dat is nu een jaar geleden en ik heb het nog steeds hartstikke naar mijn zin. Ik ben complexbeheerder voor alle 33 locaties in Amersfoort en daarnaast doe ik nog een aantal projecten. Kwintes wil bijvoorbeeld over naar koken op inductie. Nu ben ik bezig met dat in kaart te brengen en verder uit te rollen. Ik heb hiervoor 22 jaar in de keukens gezeten, dus daarom dit project is naar mij gegaan.

Veiligheid
Mijn dag wordt voor een groot gedeelte bepaald door mijn agenda. Mijn werkzaamheden zijn heel wisselend. Ik doe bijvoorbeeld veiligheidsinspecties bij locaties vanuit de richtlijnen van Kwintes en verhuizingen. En met inspecties bedoel ik dat ik ga kijken of er geen vuilniszakken op de vluchtroute staan, of er rookmelders hangen en er geen 2 meter hoog aan vuilniszakken bij hen staat. Het gaat erom dat de cliënten veilig zijn. Het kan ook zijn dat een collega van een locatie mij belt met technische problemen en mij vraagt om advies. Of als er een locatie is waarvan de keuken en de badkamer heel slecht is, dan ga ik in gesprek met de eigenaar van het pand en dan ga ik proberen om daar een keuken en een badkamer los te praten.

Het gaat erom dat de cliënten veilig zijn.

Ook heb ik nog werkzaamheden bij Wijck Wonen. Ik begeleid jongens die de arbeidsmarkt (weer) op zullen gaan. Zij hebben een werkcoach en ik neem ze in de praktijk mee. Dan gaan we samen klussen. We zijn nu bijvoorbeeld een tuin aan het maken voor Wijck Wonen. Maar iedere dag is wel echt anders hoor. Soms moet ik assisteren bij georganiseerde dagen zoals een familiedag. Dan zet ik daar de tenten op of dan help ik met de transport. Dat vind ik hartstikke leuk. Ik zoek graag contact met de teams. Dus als mij dit gevraagd wordt, of ik moet even een sleutel afleveren, dan doe ik dat graag. En soms is mijn agenda niet zo vol, dan ga ik rondje rijden langs de locaties. Dan kijk ik of de heggen netjes zijn geknipt of dat er ergens vuil buiten staat. En natuurlijk is er ook een stukje administratie. Ik heb eigenlijk een controlerende en signalerende rol en zorg ervoor dat zaken in de systemen komt te staan. Vervolgens overleg ik met het team op de betreffende locatie over hoe we dit het beste kunnen uitvoeren. En in overleg met de servicemonteurs binnen Kwintes bekijken we of zij het kunnen oplossen of dat we uit moeten wijken naar een externe organisatie.

Afwisseling en vrijheid
De afwisseling en de vrijheid vind ik heel fijn, daar kan ik ook goed mee omgaan. Er zijn binnen Kwintes twee complexbeheerders. Het geeft mij een gevoel van voldoening als een team met een probleem zit en ik dit kan oplossen. Er is bijvoorbeeld een locatie waar voor iedereen wordt gekookt, zij hebben een hele grote keuken. Maar het is in deze keuken heel erg warm. We zijn toen lang bezig geweest met het zoeken van een passende airco, maar daar zitten veel regels vanuit de overheid aan vast. Uiteindelijk lukte het toch om dit te vinden voor een passende prijs. Als ik aan het eind van de dag nuttige dingen heb gedaan en ik denk ‘’ja, ik heb vandaag echt mensen geholpen’’ dan word ik daar heel erg blij van.

Deze baan past gewoon heel erg goed bij mij en ik vind Kwintes een hele fijne werkgever. Je merkt dat je echt de ruimte krijgt om een project goed uit te voeren. Dat zorg ervoor dat als je in een project stapt, dat je het project op een kwalitatief hoge manier kunt afleveren.

 

Locaties voor