Spring naar content

Het verhaal van Janneke (GZ-psycholoog)


Janneke is GZ-psycholoog op de Locus locatie in Almere.

“Bij Locus heb je op verschillende milieus tegelijkertijd zicht en invloed: de woonsituatie, de werkomgeving of de opleiding en de vrijetijdsbesteding. Daarnaast vervlechten wonen, begeleiding en behandeling in elkaar. Dat is denk ik de kracht van het programma.”

Drie milieus

“Als ik een bepaalde lijn volg in de behandeling kan ik naar de woonbegeleider lopen om dat te bespreken en vice versa. Dat heeft veel voordeel. Ook voor jongeren is het vaak prettig als de lijnen kort zijn en dat alles op één plek wordt aangeboden. ”

“Je ziet iemand hier terugkomen uit z’n werk, je ziet ze in hun dagelijks leven. En dat geeft veel meer informatie.”

Brugfunctie

“Er zijn ook jongeren die extern behandeling volgen. Als GZ-psycholoog vervul je een brug functie tussen externe behandelaren en begeleiding op de locatie. Het is prettig als verschillende hulpverleners van elkaar weten wat ze doen. Dat maakt de hulp efficiënter en doelgerichter.”

Mogelijkheden en uitdagingen

“Je hebt hier heel veel behandelmogelijkheden. En je hebt hier nog veel mogelijkheden om zelf nieuwe dingen op te starten. In de GGZ zit je vaak ook in een grote organisatie waar de dingen al zijn zoals ze zijn. Hier ben je nog een beetje aan het pionieren. Je mag dingen zelf bedenken, opzetten en uitproberen. Ik kan daar erg van genieten.”

 

Locaties voor