Spring naar content

Het verhaal van Olga (vrijwilliger)

Olga, 19 jaar, is vrijwilliger bij Kwintes. Als maatje is ze betrokken bij Ruben.

“Het vrijwilligerswerk als maatje geeft een extra dimensie aan mijn studie. Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding psychologie aan de Universiteit Utrecht en herken de theoretische kennis van mijn studie in het vrijwilligerswerk als maatje. De meerwaarde van het maatjescontact is dat je echt merkt dat de dingen niet zo zwart wit zijn als je leert tijdens je studie, maar dat er achter elk verhaal een persoon zit.”

Begeleiding door Kwintes

“Toen ik ging googelen op vrijwilligerswerk en ggz, kwam ik via de lokale vrijwilligerscentrale al snel bij Kwintes terecht. Kwintes biedt mij als vrijwilliger veel vrijheid en ruimte om aan het contact met Ruben te bouwen. Ook vind ik het fijn dat ik hierin wordt begeleid door Kwintes en dat ik met mijn vragen altijd terecht kan bij een begeleider of een daarvoor georganiseerde vrijwilligersbijeenkomst.”

Voldoening en trots

“Het maatjescontact tussen Ruben en mij is echt wederkerig. Het contact biedt ons beiden veel.  Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik op bezoek kom. Hij haalt bijvoorbeeld altijd koekjes en zegt “leuk dat je er weer bent”. Hij geeft zelfs aan dat mijn bezoek voor hem het hoogtepunt van de week is, want hij spreekt niet veel mensen. Graag wil hij een keer voor mij koken, maar dat is voor hem nu nog wat spannend. Ik leer veel van Ruben. Zo vind ik het enorm inspirerend om de zien hoe hij in het leven staat en met alles omgaat. Het geeft mij het rijke inzicht hoe het leven kán lopen en dat er veel verschillende mensen zijn. Maatje zijn geeft mij enorm veel voldoening en ik ben er trots op dit te mogen doen!”