Spring naar content

Het verhaal van Tjerry (persoonlijk begeleider)

Tjerry is persoonlijk begeleider bij de Locus locatie in Almere.

“Ik vind dit zo ontzettend leuk om te doen. Dat je de samenwerking aan kan gaan, dat je mag deelnemen in iemands leven en daar nog eventueel een klein onderdeeltje in mag sturen of kan helpen. Ja, hoe verrijkt wil je dan zijn!”

Locus

“Locus houdt in dat je begeleiding biedt 24/7, met daarbij de toevoeging van behandeling door een GZ-psycholoog, waardoor bewoners gelijk het geleerde toe kunnen passen in de praktijk. Locus bestond al op deze locatie, maar op een gegeven moment hebben we het echt in een nieuw jasje gestoken. We zijn veel meer met het kernteam, het systeem om de bewoner heen, gaan samenwerken, zodat de bewoner zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Als ik kijk naar dit team, dan zijn we altijd bezig met: wat zijn de mogelijkheden? Wat kan er wel?”

Locus is een uniek programma van Kwintes waarin begeleid wonen en behandeling gecombineerd worden. Lees hier meer over het programma.

“De bewoners van Locus van jongeren met psychiatrische en psychosociale problematiek en de meesten daarvan met een autisme spectrum stoornis (ASS). Deze bewoners hebben wat meer structuur nodig. Daarom hebben we eraan gewerkt om meer structuur neer te zetten binnen onze locatie en werkwijze. Daar zijn we trainingen voor gaan schrijven. Daarnaast moesten er meer kaders worden neergezet, wat meer duidelijkheid. Het resultaat is dat we binnen twee jaar en drie maanden een 100% doorstroming hebben gehad. En dat vind ik het leuke aan Kwintes en aan deze locatie. Wij hebben als zelfstandig team de mogelijkheid gekregen om zelf een methodiek te schrijven en toe te passen.”

Regie en innovatie

“Ik houd er heel erg van om bezig te zijn op beleidsniveau en te kijken naar het verder innoveren. Kwintes staat daar heel erg open voor en geeft daar ook ruimte en het vertrouwen voor. En wat ik gewoon heel erg gaaf vind is dat de gebiedsmanagers binnen Kwintes echt kijken naar waar mijn krachten liggen en daar ook veel ruimte en mogelijkheden voor bieden.”

 

Kwintes ziet meer in mensen. En jij?

Een baan met betekenis vind je bij Kwintes.

Ontdek de mogelijkheden

 

Locaties voor