Spring naar content

Het verhaal van Yvonne (Het Bruisnest)

Yvonne is coördinator bij Het Bruisnest in Gouda. 

 

“Het Bruisnest is meer. Het is meer dan een dagbesteding voor kwetsbare mensen. Het is echt een ontwikkelingsplek. Een ontmoetingsplek. Een stukje re-integratie.”

Het Bruisnest

“Het Bruisnest is een cliënt gestuurde ontwikkelingsplaats. We hebben het ook niet over cliënten, want iedereen is vrijwilliger die hier werkt. Je moet niet alles al kant en klaar hebben om iets neer te zetten, maar werken vanuit de vrijwilliger. Waar komt de vrijwilliger mee, wat wil die gaan doen. En dan is het een initiatief van degene die dat opzet. En dan zie je veel meer de eigen kracht en eigen regie van vrijwilligers. Zo ontstonden er steeds meer initiatieven en dat maakt het een project van ons allemaal. “

Bekijk ook de website van Het Bruisnest en het artikel op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport!

“Heel veel mensen willen zich graag richting betaald werk ontwikkelen. We bieden hier cursussen in allerlei verschillende vakgebieden. Dan kunnen mensen een diploma halen en gaan solliciteren. Of we zoeken een leer-werkplek voor iemand. En je ziet gewoon heel veel resultaten. Dus wij richten ons eigenlijk heel erg op re-integratie. We creëren mogelijkheden voor wat mensen kunnen en willen. En een diagnose of indicatie is niet nodig. Iedereen is welkom.”

“Ik ken sommige activeringscentra vanuit eigen ervaring. Daar miste ik heel erg de persoonlijke ontwikkeling. Wij leveren hier heel erg maatwerk en we kijken per persoon we wat nodig is. We kijken er echt naar wat iemand nodig heeft om een doel te bereiken. En dan zie je dat dat heel veel oplevert. Het mooie van Het Bruisnest is: je ziet het resultaat van je werk.”

“Als je mensen vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft, ontstaat er veel meer. Het bewijst dat je heel kan doen vanuit de eigen kracht van een cliënten groep.”

Blij met vertrouwen

“We hebben het pand beletterd met aardig wat Kwintes ringen. En dat is ook de trots die ik naar Kwintes heb dat zij dit project zo aan ons toevertrouwd hebben. Het is goed als je een organisatie als Kwintes achter je hebt en je toch nog heel veel zelf kan regelen. We hebben nu een tweede locatie in Waddinxveen en daar hebben we ook het logo op het raam. We zijn blij met Kwintes.”

Locaties voor