Spring naar content

In de spotlight

In mijn vorige blog vertelde ik dat energiegevers de basis vormen in een traject naar werk. Energiegevers zijn alle interesses waar een cliënt twinkelogen van krijgt. De meeste vrouwen die bij de vrouwenopvang van Kwintes terecht komen of ambulant begeleid worden zijn fulltime moeder. Zij hebben weinig tot geen werkervaring en zijn zich niet bewust van hun kwaliteiten en passies.

Dit kan komen door laaggeletterdheid of door hun voormalige positie binnen een (gewelddadige) afhankelijkheidsrelatie. Ik kijk graag wat deze vrouwen nog meer in hun mars hebben.

Sinds een aantal maanden begeleid ik een hoogopgeleide moeder met een passie voor muziek. Deze dame heeft helder voor ogen waar zij over 10 jaar wilt staan; achter een DJ booth op een strand in Spanje. Dat moet kunnen! Wij hebben samen gewerkt aan het vergroten van haar eigenwaarde en haar deelname aan de maatschappij. Dit ging ontzettend goed tot Nederland te maken kreeg met een lockdown. Enige tijd raakte ik het contact met haar kwijt. Haar situatie verslechterde in rap tempo. Gelukkig lukte het uiteindelijk om haar te bereiken en was dat ene telefoontje voldoende om de stip op de horizon weer te zien. We hebben samen gelachen. De connectie was hersteld. Twee weken later is deze moeder op eigen kracht in de spotlight staan door als DJ  te draaien voor een publiek. Bij goed weer staat ze nu elke vrijdagmiddag net als de zon te shinen in een leuke strandtent in de stad. Het is machtig mooi om te zien hoe veerkrachtig deze vrouw is.

Tijdens haar tweede optreden kwam ik langs om haar achter de DJ booth te bewonderen. Ik zag een uit haar schulp gekomen dame die zichzelf aan de buitenwereld durfde te laten zien. Nog een beetje onzeker over de overgang tussen de nummers in, stond ze fijn mee te dansen op de beat. Op dat moment realiseerde ze zich dat het haar taak is om plezier te hebben in het volgen van haar passie. Door de goede beats, zomerse temperaturen en de vervolgstappen die zij gaat zetten richting betaald werk belooft 2020 een fijne zomer te worden.