Over Kwintes

Weblog

Mooie verhalen, grappige anekdotes of een kritische noot. In de weblogs van Kwintes vind je verhalen van onze medewerkers, die het werk van binnenuit beschrijven. Altijd op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Jippie, ik kan alleen fietsen!

Door Maria Ballast-Tartarian


Op mijn eerste werkdag na de vakantie stond ik nog maar net in de woonkamer toen Marijke met wijd open armen naar mij toe kwam rennen met een enorme lach op haar gezicht: Mariaaaaaa! Ik kan helemaal alleen fietsen!! 

Lees verder

Het eten van haar moeder

Door Maria Ballast-Tartarian


Ze verzamelt al haar kracht en vertelt verder. ‘Ik mis ze, maar wat kan ik eraan doen? Ze willen mij niet hebben. Anders hadden ze mij toch thuisgehouden?’

Lees verder

Wonen in de Wijk

Door Willmar


Onze bewoners zijn onderdeel van de wijk en geven deze kleur. Ze halen in ieder geval de gemiddelde leeftijd drastisch naar beneden.

Lees verder

Leerpunten

Door Ciska


Ik ken Nicky inmiddels wat beter en weet wat haar leerpunten zijn. Daarom besluit ik het gesprek een andere wending te geven.

Lees verder

Haar stem

Door Maria Ballast-Tartarian


Tot mijn verbazing zag ik Eveline buiten in de tuin. Ze zat in de regen, met haar hoofd bonkte ze tegen de muur. Ik wist dat praten geen zin had, laat staan dichterbij haar komen.

Lees verder

Aannames

Door Yosta


Het volgende moment herinner ik mij nog als de dag van gisteren. De lege blik in de ogen van de bewoner bij het zien van deze zogenaamde broer. De totale verbijstering op het gezicht van de man aan de deur. De kortsluiting die daarop volgde in mijn hoofd.

Lees verder

Er gaat niets boven een goed belegde bruine boterham

zDoor Willmar


Ontbijten is iets wat de jongeren op onze locatie over het algemeen maar tijdverspilling vinden. Vitamines zijn net als de docenten op school. Die worden vaak zorgvuldig vermeden.

Lees verder

Ik wil niet meer terug, maar vooruit kijken

Door Maria Ballast-Tartarian


‘Wat is jouw droom?’ vraag ik hem dan. Manuel kijkt naar zijn handen en is even stil.

Lees verder

Voor vrijwilligerswerk moet je een beetje egoïstisch zijn

Door Willmar


Van al het werk dat je kunt doen, levert vrijwilligerswerk veruit de beste beloning op. Het wordt betaald met voldoening en dankbaarheid. Beiden zijn niet aftrekbaar van de belasting.

Lees verder

Niets is wat het lijkt

Door Yosta


Wanneer GGZ-cliënten zogenoemd ‘gedesoriënteerd in tijd en plaats’ zijn ontstaan er soms nieuwe, verfrissende situaties. Als niet ggz-bewoner kunnen die situaties je met een nieuwe blik naar iets laten kijken. Of behoorlijk in verwarring brengen.

Lees verder

Open ramen en deuren

Door Maria Ballast-Tartarian


Hoe zou ik Sam na al die tijd aantreffen? Ik belde aan en zal het moment dat daarop volgde nooit vergeten. Wanneer Sam de deur opent en mij ziet staan, draait hij zich zonder een woord te zeggen om.

Lees verder

Wat doen de medewerkers van Kwintes tijdens hun werkdag?

De dienst van Sanne - een late dienst van een woonbegeleider

Door Sanne


Ik zie bewoner H. thuis komen van zijn vrijwilligerswerk. Zonder gedag te zeggen loopt hij direct door naar boven. Mijn gevoel zegt dat er iets aan de hand is en ik besluit even bij hem langs te lopen. Een goede keuze.

Lees verder

De dienst van Ciska - Pedagogisch Hulpverlener bij de Vrouwenopvang

Door Ciska


Ik neem mezelf voor om straks eerst maar even bij deze nieuwe dame en haar kinderen langs te gaan. Dan stop ik mijn telefoon in mijn jaszak en stap op mijn fiets naar de opvang.

Lees verder

De dienst van Renske - een nachtdienst van een Wakende Wacht

Door Renske


Mensen vragen me weleens of ik me niet verveel tijdens zo’n nacht. Dat is absoluut niet zo, er gebeurt genoeg tijdens een nacht!

Lees verder