Spring naar content

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Wil je werken bij Kwintes en heb je interesse in een vacature? Solliciteren doe je via de knop ‘Direct reageren’ bij de vacature. In het sollicitatieformulier stellen we enkele vragen en verzoeken we je om je CV en motivatie(brief) toe te voegen. Na het versturen van alle informatie ontvang je een bevestiging in je mail.

CV selectie

Na de sluitingsdatum van de vacature bekijkt het team de reacties van de kandidaten. Indien er sprake is van interne kandidaten dan wordt de procedure eerst met hen doorlopen. Je ontvangt dan bericht dat jouw sollicitatie even on hold staat.

De collega’s op de locaties beoordelen jouw brief en CV en maken een selectie voor de eerste gesprekken. We streven ernaar om binnen 1 week na sluitingsdatum een reactie te sturen met een bericht van uitnodiging of afwijzing.

Sollicitatiegesprek, meelopen, kennismaken

De teams bepalen zelf het selectietraject. In de meeste gevallen voer je één of twee gesprekken met collega’s van het betreffende team. Ook cliënten schuiven soms aan bij de sollicitatiegesprekken. De samenstelling en omvang van de sollicitatiecommissie verschilt per team. Een dagdeel meelopen kan ook onderdeel zijn van de procedure. Dit geeft het team, maar ook jou als sollicitant een goed beeld van het werk en de locatie.

Indiensttreding

Zodra je het selectieproces hebt doorlopen, volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek op locatie of telefonisch. Meestal heb je hierover contact met je toekomstig leidinggevende. Zodra je akkoord bent met de arbeidsvoorwaarden, ontvang je van de afdeling Werving & Selectie een mail met nadere informatie over Kwintes. Tevens ontvang je inloggegevens voor het personeelssysteem van Kwintes, digitaal kun je jouw gegevens aanvullen en kopie van je diploma(‘s) en ID-bewijs of paspoort uploaden. Zodra alle gegevens compleet zijn wordt jouw arbeidsovereenkomst opgemaakt. De arbeidsovereenkomst ontvang je zo spoedig mogelijk digitaal per mail voor ondertekening.

Tijdens de sollicitatieprocedure vragen wij je je diploma’s en legitimatie mee te nemen, zodat we deze kunnen controleren op echtheid. Daarnaast winnen we standaard referenties in en vragen we bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Eerste werkdag

Met je nieuwe collega’s stem je af over je eerste werkdag en de inwerkperiode. Tijdens je eerste periode bij Kwintes word je uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst op het centraal bureau van Kwintes in Zeist.