Spring naar content

Zin in werk

Binnen Kwintes zijn vele disciplines te vinden met elk haar eigen charme. Zelf vind ik mijn functie, specialistisch trajectbegeleider, van alle charmes de meest charmante. Wat is er immers mooier dan binnen de huidige complexe hulpverlening de interesses – ik noem ze graag energiegevers – van de cliënt centrale focus te geven?

Door het vinden van, aansluiten bij en naar buiten treden met deze energiegevers werken de cliënt en ik in kleine stapjes aan een duurzaam herstel van de basis. Zo ligt de focus bijvoorbeeld op het herstel van het zelfvertrouwen, zelfbeeld en/of sociale vaardigheden. In dit hele proces word ik als professional uitgedaagd om out-of-the-box te denken. Doordat wij als specialistisch trajectbegeleider twee petten dragen, van zowel hulpverlener als jobcoach, resulteren deze kleine stapjes in grootse successen op diverse levensgebieden. Successen leiden tot een mooiere kijk op het leven. Persoonlijk vind ik dit het mooiste proces van het hele begeleidingstraject: het moment dat een cliënt uit zichzelf aan mij vertelt dat er dingen goed zijn gegaan in de afgelopen week. Op zo’n moment straal ik van oor tot oor.

De balans van draaglast en draagkracht wordt voortdurend in de gaten gehouden middels een solide (werk)dagstructuur. Ook zonder dat de cliënt werk heeft bouwen we in de dagstructuur de pauzemomenten zoals we deze ook op de werkvloer kennen. De combinatie van structuur en versteviging van de basis nemen we vervolgens mee richting (de terugkeer op) de arbeidsmarkt. Duurzaamheid gegarandeerd. In mijn volgende blog zoom ik meer in op de praktijk. Stay tuned.