WijCk Wonen

WijCk Wonen is voor enthousiaste woningzoekenden, die op zoek zijn naar een eigen studio in een wooncollectief. Een deel van de studio’s is bestemd voor reguliere woningzoekenden en een deel voor mensen, die nog een begeleidingsvraag hebben. Bewoners kiezen er bewust voor hier te wonen en zij dragen samen actief bij aan een gezellige woonomgeving.

Samen bereik je meer dan alleen

WijCk Wonen is een wooncollectief voor iedereen die zelfstandig maar (nog) niet alleen wil wonen. Er woont een mix van mensen met verschillende achtergronden, die oog hebben voor elkaar. In dit woonconcept woon je in je eigen studio, maar met elkaar beheren en verzorgen jullie de studio’s, gemeenschappelijke ruimten en tuin. Hiermee heb je veel invloed op hoe je met elkaar woont.

Zelfbeheer

Bij WijCk Wonen staat zelf doen centraal. Niet alleen houd je zelf jouw eigen studio schoon en op orde, je bent samen met jouw buren ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het wooncomplex. Alle zaken die in en rondom het pand moeten gebeuren, worden door jullie samen verzorgd en geregeld. Zo houden jullie het gebouw en de tuin schoon, heel en veilig. Zelfbeheer noemen we dat.

Begeleiding

Lijkt het je wat om je eigen studio in WijCk Wonen te huren, maar heb je nog wel enige ondersteuning thuis nodig? Geen probleem! Bij WijCk Wonen kun je ook terecht als je begeleiding aan huis nodig hebt. De ervaren begeleiders helpen je bij het verder opbouwen van een zelfstandig leven. Samen met jou kijken ze wat jij nodig hebt. Wat jij zelf kunt doen is belangrijk. Maar misschien heb je hulp nodig bij zelfstandig wonen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om je geldzaken zelf te regelen. Of weet je niet precies hoe je je dag moet indelen. Of heb je hulp nodig bij het vinden van werk of vrijwilligerswerk. De begeleiders kijken hierbij altijd naar wie uit jouw eigen omgeving wat voor jou kan betekenen. Samen maak je een plan hoe jij samen met je nieuwe buren je eigen leven kunt leiden.