Vertrouwenspersoon

Iedereen die wij begeleiden, kan beroep doen op een vertrouwenspersoon. Deze geeft advies en bijstand bij vragen of klachten over de manier waarop iemand wordt begeleid. Dit kan in een persoonlijk gesprek of via bemiddeling of gesprekken met derden. Kwintes werkt met een vertrouwenspersoon van de Stichting PVP (patiëntenvertrouwenspersoon): Theo van Veldhuizen. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 06 – 55912366 en per email: t.veldhuizen@pvp.nl.
De Stichting PVP werkt voor mensen in de (geestelijke) gezondheidszorg. Zij zijn onafhankelijk en hoeven geen verantwoording aan Kwintes af te leggen. Mensen die wij begeleiden, kunnen bellen met de helpdesk van de Stichting PVP. De ondersteuning is altijd gratis.

Ook is het mogelijk via een chat anoniem ondersteuning te krijgen. Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00uur en is bereikbaar via  www.pvp.nl.

Vertrouwenspersoon voor familie of betrokkene

Wanneer u als familie of direct betrokkene te maken krijgt met iemand die een psychiatrische en/of verslavingsproblematiek heeft, kan dit zeer belastend zijn. Het kan ook veel vragen oproepen. Vragen over de hulpverlening, maar ook over zaken die u tegenkomt. Het kan zijn dat de hulpverlener uw vragen niet tot tevredenheid beantwoordt. Of u verschilt duidelijk van mening met de hulpverleners over de aanpak van de problematiek. In dergelijke gevallen kunt u terecht bij de familievertrouwenspersoon (FVP).

De FVP geeft advies en bemiddelt tussen u en de hulpverlener. De familievertrouwenspersoon heeft een onafhankelijke positie. U kunt telefonisch, per brief of via e-mail contact opnemen met de familievertrouwenspersoon.

Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

Jacqueline Rodenburg: 06 533 485 55 (ma, di, do en vr) j.rodenburg@familievertrouwenspersoon.nl

Joke van der Veer: 06 525 947 56 (ma, di, do en vr)
j.vanderveer@lsfvp.nl