Spring naar content
Het werk bij Kwintes

Ambulante begeleiding

Kwintes begeleidt mensen vanaf 16 jaar in hun eigen woning bij de dagelijkse gang van zaken. Als ambulant begeleider geef je ondersteuning op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, sociale contacten, persoonlijke verzorging, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie.

Naast de begeleiding aan huis, bieden we specialistische begeleiding zoals budgetbeheer en gezinscoaching. Tevens bieden we individuele begeleiding aan mensen met autisme die thuis wonen. Vanuit bemoeizorg helpen we mensen die hard hulp nodig hebben maar die niet willen, kunnen of durven te vragen.

Aan de slag als ambulante begeleider

Ambulante begeleiding is er in veel verschillende vormen.  Zo kun je aan de slag als ambulant woonbegeleider, persoonlijk begeleider, wijkcoach of gezinscoach. Binnen een ambulant team werk je zelfstandig, bezoek je een aantal cliënten per dag en plan en organiseer je het eigen werk. Het team komt regelmatig samen om te overleggen en kennis te delen. Als ambulant begeleider werk je veel samen met collega-instanties om de zorg rondom cliënten zo goed mogelijk te organiseren.

Beeldbellen

Sinds 2018 past Kwintes zorg op afstand toe door middel van beeldbellen. Beeldbellen is voor veel begeleiders en cliënten een handige aanvulling en daarmee ondersteunend aan een succesvolle 24/7 begeleiding. Wanneer een cliënt bijvoorbeeld enkele vragen heeft, is kort contact met een begeleider mogelijk. Dit filmpje laat zien hoe het werkt en een begeleider en cliënt vertellen over hun ervaringen met beeldbellen. Als ambulant begeleider zal beeldbellen ook voor jou een hulpmiddel zijn in je werk.

Kwintes ziet meer in mensen. En jij?

Ben jij een zelfstandige professional die zichzelf verder wil ontwikkelen?

Bekijk de mogelijkheden

 

Locaties voor