Persoonlijke ontwikkeling

Met het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap krijg je als nieuwe zorgprofessional meteen de kans je professioneel verder te ontwikkelen. Kwintes investeert in jou vanaf het moment dat je in dienst komt. Een buddy begeleidt je en samen maken jullie het programma op maat. Met deze standaard kennis in je rugzak, ga je goed gefaciliteerd aan de slag bij Kwintes.

Welke thema’s komen aan bod?

Standaard in vakmanschap bestaat uit de onderdelen:

Ook ga je aan de slag met systemen en digitale middelen die je nodig hebt voor je werk.
Sommige onderdelen bieden een periodieke herhaling om je kennis op peil te houden. 

Hoe werkt het?

Je buddy is een collega die je een half jaar begeleidt tijdens Standaard in vakmanschap. Hij of zij maakt je wegwijs in het team en in de organisatie. Jullie bespreken welke kennis je al in huis hebt en op welke onderdelen van Standaard in vakmanschap extra kennis nodig is. Samen maken jullie een plan waarin staat in welke onderdelen van de standaard je je de eerste zes maanden gaat ontwikkelen. In een persoonlijk dashboard kan je zien welke onderdelen je al hebt afgerond. Zo kan je het zelf monitoren waar je staat.

‘De buddy is er speciaal voor mij’

Kirsten werkt sinds een maand of vier als woonbegeleider op een beschermd wonen locatie bij Kwintes. Bij haar start is zij gekoppeld aan buddy Kayleigh, een teamgenoot die haar begeleidt in de Standaard in vakmanschap. Dit ontwikkelprogramma biedt je meteen de kans om je professioneel verder te ontwikkelen.

Toekomstbestendig thuis met Kwintes

Standaard in vakmanschap is een van de projecten waarmee Kwintes aan een toekomstbestendig thuis bouwt. Cliënten verdienen goede zorg – wat er ook gebeurt. Hiervoor hebben we een toekomstbestendige organisatie nodig met medewerkers die goed hun werk kunnen doen. En daar werken we met elkaar aan! Het resultaat? Meer ruimte voor focus op goede zorg en een organisatie die staat als een (t)huis waar cliënten graag komen en kunnen rekenen op vakkundige begeleiding. Een huis waarin een prettige, saamhorige sfeer heerst en waar iedereen op elkaar kan vertrouwen en zich met elkaar en de buitenwereld verbonden voelt. Kortom: een toekomstbestendig thuis!